Weekend. Het grote genieten kan beginnen. Nouveau tipt de leukste uitjes. Veel plezier!

 1. CODA Museum Apeldoorn: Paper Art
  Kunstenaars uit binnen- en buitenland bewijzen dat papier een spannender en veelzijdiger materiaal is dan menigeen denkt. Zo is er van ontwerper Gino Anthonisse een collectie van hoofdtooien, jassen, schorten en maskers van origami te bewonderen, allen gemaakt zonder naald en draad. Nog tot en met 29 oktober.
  Meer info: Coda Apeldoorn
 2. Tentoonstelling: Uit de mode
  Het Centraal Museum in Utrecht viert vanaf deze zaterdag dat jonkvrouw Carla de Jonge 100 jaar geleden de eerst betaalde modeconservator werd met een selectie van honderd hoogtepunten uit hun collectie. Van een 18e eeuwse robe tot Iris van Herpen. Mét een exclusief kijkje in het restauratie atelier! 
  Meer info: Centraal Museum
 3. Restaurant: Fishbar Monk
  Visbarren zijn dé trend op culigebied en ook Haarlem doet mee. Schuif aan aan de bar voor kakelverse oesters en bubbels of deel ‘onbekende’ en duurzame visgerechten met je tafelgenoot. 
  Meer info: Fishbar Monk
 4. Tentoonstelling: Zanele Muholi
  Fotografe Zanele Muholi, winnaar van de Prins Claus Prijs 2013, krijgt vanaf deze zaterdag een welverdiend platform in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Met haar krachtige, ontroerende en soms grappige zwart-wit portretten van lesbische en transgender vrouwen is zij een visueel activiste voor de deze gestigmatiseerde community in Zuid-Afrika. 
  Meer info: Stedelijk Museum
 5. Festival: Julidans
  Dans in al haar vormen wordt tot en met 15 juli gevierd op diverse locaties in Amsterdam. Deze zaterdag gaat ‘Triple Moon’ in première: een voorstelling  waarin drie danseressen van verschillende generaties een ode aan de vrouwelijke kracht brengen. 
  Meer info: Julidans

Pssssst: Al naar het nieuwe Kasteel Ruurlo geweest? Heerlijk verkoelend in het bos.

Article continues after the ad

Fijn weekend, Claudia, Margreet, Inge, Marion, Jessica