Weekend, het grote genieten kan beginnen. Nouveau zet de leukste bestemmingen voor de komende dagen op een rij. Veel plezier!

1. Museum: Carel en Mathilde Willink
Het eerste weekend dat Museum More in Kasteel Ruurlo (Achterhoek) open is voor publiek. Het kasteel scoort direct met de overzichtstentoonstelling van kunstschilder Carel Willink. Een realistisch portret van zijn derde vrouw, paradijsvogel Mathilde, ontbreekt niet, evenals vijf jurken van haar favoriete ontwerpster Fong-Leng.
Meer info: Museum More

2. Expositie Fong-Leng
De legendarische modeontwerpster is niet alleen met haar couture in Ruurlo te zien, maar exposeert ook met eigen schilderijen bij Morren Galeries in Amsterdam. Deze hele week nog, tot 9 juli. 
Meer info: Morren Galleries

3. Wijnbar: Kruisherenhotel Maastricht
De bekende Maastrichtse horeca-entrepreneur Camille Oostwegel heeft net 5 sterren binnen voor zijn nieuwe zaak: Kruisherenhotel. En terecht. De wijnbar is een lust voor het oog. Van de vloer tot aan het plafond één grote wijnvitrine, terwijl je weggezonken zit in rode gecapitonneerde stoelen.
Meer info: Kruisherenhotel Maastricht

Article continues after the ad

4. Theater: ‘Geen paniek!’
NRC roemde het als een ‘Hoogst komische heksenketel'. Niet missen dus, deze zomerkomedie met die leuke Tjitske Reidinga over een groepje B-acteurs van een rondreizend toneelgezelschap.  
Meer info: Geen Paniek

5. Expositie ‘The Prints of Andy Warhol and other PopArtists’
Ex-radio-deejay Lex Harding verzamelde jarenlang werken van Andy Warhol, Roy Liechtenstein en Keith Haring. Vanaf deze zondag is zijn PopArt-walhalla te bewonderen in de Beurs van Berlage in Amsterdam.
Meer info: Beurs van Berlage