Nouveau helpt je graag ontzorgen op geniet-gebied. Daarom stellen we de mooiste uitstapjes voor je samen.

 1. Leeuwarden:  Mata Hari 
  Wie was Mata Hari? Hoe groeide een dochter van een welgestelde hoedenverkoper uit Leeuwaarden uit tot een internationale mythe. Aan de hand van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers ontmoet je Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari. Ook schrijver Paula Coelo is helemaal in haar ban, schreef er ook een boek over. 
  Meer info: Fries Museum
 2. Amsterdam: Van Gogh museum 
  Parijs in Amsterdam. Toonaangevende Nederlandse kunstenaars en hun Franse tijdgenoten. Zoals: Van Dongen, Van Gogh en Mondriaan, worden getoond in samenhang met dat van hun Franse tijdgenoten zoals Monet, Degas, Signac, Pissarro, Cézanne, Braque en Picasso. In Nederlanders in Parijs 1789 - 1914 is te zien hoe de wisselwerking tussen Nederlandse en Franse kunstenaars tot stand kwam en wat de impact hiervan was op zowel de Nederlandse als ook de Franse kunst. 
  Meer info: Van Gogh Museum
 3. Den Haag:  Art Deco 
  Toegepaste kunst, mode, fotografie en film in één prachtige expositie over art deco. Bijzondere aandacht is er voor couturier Paul Poiret, die vrouwen van hun korset bevrijdde en ze in kleurrijke kimono’s hulde.
  Meer info: Gemeentemuseum Den Haag
 4. Amsterdam: De La Mar
  De Man van je Leven, door Arthur Japin, gespeeld door Liz Snoijink, Porgy Franssen en Susan Visser. In dat fijne DeLaMar Theater 
  Meer info: DeLaMar Theater
 5. Amsterdam: nieuw restaurant Bodon 
  Al in Amsterdam? Ga eten bij Bodon, net geopend en nu al de culinaire sensatie. Door de prachtige inrichting, de enorme schalen Fruit de Mer en het schitterende uitzicht op het water. Je kunt bij Bodon trouwens ook ontbijten, koffiedrinken, lunchen, of zomaar wat drinken. 
  Meer info: Bodon, La Grande Brasserie
Article continues after the ad