Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Varen in een doorzichtige 'Crystal' kano is een vakantiedroom die uitkomt

Tijdens een vakantie in een zonnig oord zoeken veel mensen het liefst de warme, azuurblauwe zee op. Logisch, want in dat kraakheldere water is zoveel meer te zien dan in onze grauwe Noordzee. Voor wie óp het water wil genieten van de wondere onderwaterwereld is er nu een bijzondere ‘gadget’. Lees...

Varen in een doorzichtige 'Crystal' kano is een vakantiedroom die uitkomt

Tijdens een vakantie in een zonnig oord zoeken veel mensen het liefst de warme, azuurblauwe zee op. Logisch, want in dat kraakheldere water is zoveel meer te zien dan in onze grauwe Noordzee. Voor wie óp het water wil genieten van de wondere onderwaterwereld is er nu een bijzondere ‘gadget’.

Lees ook: 'Mag ik via de glijbaan het vliegtuig uit?' 10 x de meest bizarre vragen aan het vliegtuigpersoneel

Het mooiste uitzicht ooit

De Crystal Kayak Company, gevestigd in het Amerikaanse Florida, heeft doorzichtige kano’s ontwikkeld, waarin je precies kunt zien boven welk soort vissen je peddelt en of er misschien wel een schildpad in de buurt is. Ook de peddels zelf zijn see through, dus er is werkelijk niets dat je zicht onder water belemmert.

Onverwoestbaar

De kano’s en peddels zijn gemaakt van polycarbonaat, een zeer stevig, hard, helder en transparant materiaal dat onder meer voor politieschermen en als kogelvrijglas gebruikt wordt. Hoewel het er zo kwetsbaar uitziet als het glazen muiltje van Assepoester, hoef je dus zeker niet bang te zijn dat je vaartuig onderweg sneuvelt.

Prijzige stunt

Een tochtje maken in een Crystal Explorer Kayak is wel een prijzige stunt: de kano’s zijn namelijk niet te huur, enkel te koop. Normaal moet er een pittige € 2355,- neergeteld worden voor een exemplaar, maar met een huidige aanbieding zet je er al voor ‘slechts’ € 1413,- één in je schuur.