De zomer dient zich aan in Nederland, maar dat doet ons ook wel verlangen naar tropische oorden. We willen zon, we willen warmte en het liefst willen we dat in een heerlijk vakantieland een paar duizend kilometer verderop. 

Lees ook: De 5 beste ski-resorts van Europa, inclusief dat van Máxima en Willem-Alexander

’T mag wat kosten
Leuke plannen, maar vaak ook prijzige plannen. Hoe scoor je nou zo goedkoop mogelijk een vliegticket naar de zon? The Telegraph heeft een aantal ontzettend slimme tips op een rij gezet, waarmee je flink kunt besparen op een te boeken trip. Handig, want des te meer kun je spenderen op de plaats van bestemming.

It's all about the details
Zo raden ze aan om direct blij de vliegtuigmaatschappij te boeken, in plaats van bij verzamelsites die aanbieden om de vlucht voor je te boeken. Grote kans dat ze een extraatje in de prijs meerekenen voor zichzelf. Stink ook niet te snel in een té lage prijs. Mogelijk maakt deze vlucht één of zelfs meerdere tussenstops, waardoor je veel langer over je reis doet.

Article continues after the ad

Eye openers
Ook tippen ze dat de meeste retourvluchten worden aangeboden door één maatschappij, maar dat het soms een stuk goedkoper kan zijn om met de één heen te vliegen en met een andere airline terug. Bekijk onderstaande video voor álle handige tips en de juiste cheap ticket-adressen: