Vanaf het water leer je de stad weer heel anders kennen. Zéker als dat onder het genot van een heerlijk diner is. Op zoek naar een leuk uitje met een vriendin óf een tip voor datenight met je lief? Dan is deze Dinner Cruise misschien wel iets voor jou. Nu met Nouveau-korting!

Je wordt ontvangen op een luxe rondvaartboot vlakbij Amsterdam Centraal. Terwijl je langzaam over de prachtige grachten van Amsterdam koerst, geniet je van een uitgebreid 4-gangendiner.

Wijn, bier en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen en krijg je geserveerd van de vriendelijke bediening. Wát een luxe!

De korting

Met de kortingscode NOUVEAUDINNER18 ontvang je op rondvaarten t/m 21 maart 2018 maar liefst € 7,50 korting per persoon.

Deze korting geldt voor maximaal 4 personen en kun je niet gebruiken in combinatie met andere kortingsacties.

Verzilveren van de korting

Ga naar www.stromma.nl/amsterdam-dinner-cruise en vul de kortingscode in. Selecteer een datum en aantal personen en maak je boeking.

Let op: Op 14 februari is er een speciale Valentijnscruise. Romantiek ten top!

Handig om te weten

  • De dinner cruise vaart op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en vertrekt om 19.30 uur.
  • Check-in uiterlijk 20 minuten voor vertrek in de Stromma shop (Prins Hendrikkade 33a, tegenover Centraal Station).
  • De vaart duurt 2,5 uur.

Nouveau wenst je heel veel plezier op deze unieke rondvaart!

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Kiekjes kijken met €5,- korting!
Breda
Laatste kans: Het BredaPhoto Festival is nog te bezoeken tot en met zondag 21 oktober. Werk van 58 nationale en internationale fotografen is te zien op 15 locaties in de stad. Profiteer van de speciale Nouveau korting. Bestel je kaarten online en gebruik de code BP-NOUVEAU. Hiermee krijg je €5,- korting op een dag ticket.
Info: Bredaphoto

Belle is jarig!
Slot Zuylen – Oud Zuilen
Op zondag 21 oktober, zoals jaarlijks rond haar geboortedag, eert Slot Zuylen een van haar meest markante historische bewoners: Belle van Zuylen. Tijdens de Belledag maakt het publiek kennis met Belle van Zuylen, haar werk en de tijd waarin zij leefde. Het wordt een feestelijke dag met een afwisselend programma; verschillende Belle-rondleidingen, een lezing en een concert.
Info: Slot Zuylen

Festa Dell’ Arte
Hermitage – Amsterdam
De herfst wordt uitbundig gevierd in de Hermitage met dagelijks tentoonstellingen en events. Er worden verhalen verteld en liveconcerten gegeven te midden van de expositie Classic Beauties. Vanaf zaterdag 20 oktober staat er elke dag iets bijzonders op het programma voor jong en oud. Festa dell’Arte is een bomvol herfstprogramma rondom kunst, kennis en creativiteit, met een knipoog naar Italië. De binnentuin van de Hermitage wordt omgetoverd tot beeldentuin met een nieuwe collectie neoklassieke beelden.
Info: De Hermitage

Ode aan Lili Marleen
Nationaal Bevrijdingsmuseum – Groesbeek
Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Eigenlijk al een oorlog daarvoor. En was Lili Marleen een of twee vrouwen? En waarom raakt het lied mensen nog altijd zo diep recht in het hart? Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord tijdens een speciale Lili Marleen-dag op zondag 21 oktober a.s. in het museum. Dit gebeurt door middel van een publiekslezing, een doorlopende filmdocumentaire en live muziek.
Info: Nationaal Bevrijdingsmuseum

Cultureel weekend op stand, met stad én strand
Den Haag
Wij van de redactie zijn gek op onze hofstad. Den Haag is genieten van cultuur, strand en shoppen. Op dit moment biedt Den Haag drie bijzondere tentoonstellingen in drie verschillende stijlen: modern, klassiek en impressionistisch: 

  • Modernistisch meesterschap: Zadkine aan Zee bij Beelden aan Zee (t/m 3 mrt). Info: Museum Beelden aan Zee
  • Het unieke Nederlandse licht aan de kust, te zien in het Gemeentemuseum – Aan Zee (t/m 18 nov). Info: Gemeente Museum
  • De zindering aan zee. De Mesdag Collectie biedt met de tentoonstelling De zindering van de zee een eerbetoon aan Bas Jan Ader. Info: De Mesdag Collectie

Kunstvoedsel
Gorcums Museum - Gorinchem
Al eeuwenlang is voedsel een bron van inspiratie voor kunstenaars. Verrassende kunstwerken uit het verleden en heden worden getoond waarin voedsel een rol speelt. Als afbeelding of als medium voor een kunstwerk. Je zou er trek van krijgen!
Info: Gorcums Museum

De geboorte van Nederland
Rijksmuseum – Amsterdam
De tentoonstelling toont hoe de Tachtigjarige Oorlog Nederland heeft veranderd en gevormd. Tevens wordt duidelijk hoe het Zuiden, nu België, door deze strijd een eigen karakter kreeg. Nog altijd actueel zijn: godsdienstvrijheid, zelfbeschikkingsrecht, terreur en vervolging. De expositie toont 200 kunstwerken en voorwerpen die een rol speelden in de Tachtigjarige Oorlog en als het ware ‘ooggetuigen’ zijn.
Info: Rijksmuseum

Winactie: Thomanerchor Leipzich treedt op in Concertgebouw Amsterdam
Het Concertgebouw - Amsterdam
Uniek: voor het eerst in het 800-jarig bestaan van het Thomanerchor Leipzig is het wereldberoemde koor te gast in het Concertgebouw Amsterdam. En voor dit bijzondere bezoek mogen wij 5 x 2 kaarten weggeven. Klik hier om kans te maken.
Info: Concertgebouw

 

Meghan Markle en haar man prins Harry bezochten afgelopen week in Australië The Flying Doctors. Waardoor wij weer moesten denken aan de gelijknamige Australische serie die in de jaren tachtig ongekend populair was.

Vonden we niet allemaal dokter Tom Callaghan een ontzettende hunk?

Australië

The Flying Doctors verscheen in 1985 voor het eerst op de buis. Het was bedoeld als een driedelige miniserie die zich afspeelde in Coopers Crossing (verzonnen plaats), een dorpje in de outback in Zuidoost Australië. 

Maar wat niemand zag aankomende gebeurde, The Flying Doctors werd zo'n enorme hit (misschien wel door dokter Tom Callaghan) dat besloten werd er een serie van te maken.

Dikke hit

Coopers Crossing is in het echt het kleine dorpje Minyip, dat ongeveer drie uur ten noordwesten van Melbourne ligt. Soms speelden inwoners uit dat dorp een gastrol.

Op de bank

In Nederland werd de serie in de jaren tachtig door de VARA uitgezonden. Menig gezin zat dan na een douche met fris gekamde haren, een bakje chips en wat drinken op de bank te kijken. Want ook in ons land was de serie een enorm succes.

Gemiddeld keken er zo'n twee miljoen mensen naar The Flying Doctors.

Sociaal-maatschappelijke zaken

In de serie werd in elke aflevering een medisch probleem behandeld. Maar ook sociaal-maatschappelijke zaken als vrouwenmishandeling binnen het huwelijk, drankmisbruik, homosexualiteit, de positie van aboriginals binnen de Australische samenleving werden behandeld. 

Ook in het echt

Leuk weetje: Maurie Fields en Val Jellay (Nancy en Vic Butler in de serie) die in The Flying Doctors man en vrouw speelden waren ook in het echt getrouwd met elkaar.

Hoe is het nu?

Hoe zou het nu met de cast zijn? Een aantal acteurs zijn al overleden, zoals Vic en Nancy. Maar we weten dat Tom Callaghan (Andrew McFarlane) nog steeds acteert. 

Chris Randall (Liz Burch) is tot 2009 actrice geweest, daarna verdween ze in de anonimiteit. De Nederlandse fan van de serie en documentairemaakster Nienke Eijsink heeft nog een documentaire over haar gemaakt en naar Nederland gehaald. 

Dokters en zuster

Verder doet dokter Geoff Standish (Robert Grubb) doet af en toe nog wat op het toneel, piloot Sam Patterson (Peter O’Brien) acteert nog steeds, zuster Kate Wellings/Standish (Lenore Smith) ging na de serie het theater in en presenteerde een kookprogramma.

 

Weer op de buis

Op dit moment wordt The Flying Doctors weer herhaald op televisie. Dus voor wie nog een keer graag alle afleveringen bekijkt, zapp eens langs RTL 8.

Bron: DailyMail/HLN Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in