Taxichauffeurs horen nog eens wat, zeker als ze ons van en naar Schiphol brengen. Wat zijn droombestemmingen en wat regelrechte tegenvallers? Benieuwd naar onze reisbucketlist ondervroeg Taxi2airport 1125 klanten. 

Dé verrassing boven aan ons lijstje droombestemmingen? Dat is het Noorderlicht; 13,8 procent van de ondervraagden noemde deze lichtshow in de buurt van de Noordpool. Gevolgd door het Frans-Polynesische eiland Bora Bora en Hawaii.

Article continues after the ad

Onder de indruk

In de top 10 van bestemmingen die de meeste indruk achterlieten staan maar liefst vijf van de zeven Nieuwe Wereldwonderen die in 2007 bekend werden gemaakt: Machu Picchu, de stad van de Inca’s in Peru, de Indiase Taj Mahal, de Chinese Muur, de Jordaanse Petra en het Colosseum in Rome. Maar ook de Grand Canyon in de Verenigde Staten en de Eiffeltoren in Parijs laten een blijvende herinnering achter. 

Overschat

Manneken Pis, de bekende Brusselse toeristische trekpleister, komt overduidelijk als most overrated uit het onderzoek. Ook verschillende Madame Tussaudsmusea en  Checkpoint Charlie in Berlijn worden teleurstellend gevonden 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: taxi2airport