Always travel first class. Het aantal eerste klas stoelen in vliegtuigen is gedaald, maar de ruimte per stoel is juist toegenomen.

Dat zorgt ervoor dat je bij sommige vliegmaatschappijen zelfs je eigen afgesloten 'cabine' hebt. Dat is wel even wat anders dan met je knieën in je nek achterin het vliegtuig. En wat je daar dan allemaal voor service bij krijgt?

1. Privé bar

Bij Virgin Atlantic heb je in de upper-class semi-privé cabines. Het voelt in ieder geval niet alsof je in een vliegtuig zit. Of ligt, want je stoel schuift uit tot comfortabel ligbed. Zin in een slaapmutsje? 

Er is zelfs een aparte privébar voor de upper-class gasten. Je pyama ligt daarna voor je klaar op je zachte bed.

2. Privé cabine en douche aan boord

De First class suites van Emirates Airways hebben allemaal hun eigen mini-bar mét privé butler als je geen zin hebt om zelf iets in te schenken.Je kan 'm helemaal afsluiten als je er aan toe bent om te slapen. Of als je gewoon geen zin hebt in mensen om je heen.

Er is ook een bar en en een douche met Bvlgari-producten zodat je helemaal fris en fruitig aankomt op je bestemming.

3. Britse klasse en afternoon tea

Zoals je mag verwachten, ademt de first class van British Airways de stijlvolle elegantie die we van de Britten gewend zijn. Het leer op de stoelen is met de hand genaaid en je garderobe is binnen handbereik.

Natuurlijk geniet je aan boord van een uitgebreide afternoon tea inclusief sandwiches met zalm én huisgemaakte scones.

4. Franse stijl

De ingetogen kleuren en kleine details geven de first class van Air France een grandeur om van te smullen. Het lijkt wel een boudoir. De stoelen van leer en suède zitten als gegoten terwijl je wacht op de kreeft die voor je wordt klaargemaakt.

5. Een heus bed

Bij  Singapore Airlines is het wel héél comfortabel vliegen. Hier heb je in je cabine een heus bed waar je heerlijk languit kan liggen. Het voelt alsof je in je eigen, luxe cocon ligt. Doe ons dan maar een ticket rond de wereld!

Bron: Archtitectural Digest. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De beste champagnes voor (de) feestdagen? Die haal je lekker zelf op in de Champagnestreek. Maar waar moet je zijn? Wij kregen tips waar je moet zijn om direct de Bruts en Cuvées te testen en en passant dit très bon gebied in Noord-Frankrijk te verkennen op maar 5 uur rijden van Nederland. Het is er nu de perfecte tijd voor!

En route door de Champagnestreek

Een paar dagen door de Champagnestreek toeren heeft fijne voordelen: champagneproeverijen, het grote stuwmeer Lac du Der, Franse dorpjes weg van de Autoroute en slapen in een sublieme boetiekhotels.

Onze favoriet is het makkelijk aan te rijden Reims, maar als je iets dieper de Champagne induikt, liggen daar een paar pareltjes op je te wachten.

Een fijne logeerstad is Chalôns-en-Champagne, een relaxte stad in het hart van de streek. Bekend om het UNESCO-werelderfgoed van de kerk Notre-Dame-en-Vaux, street art, groene tuinen en het waterrijke centrum met grachten waar je de mooiste boottochten maakt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Frédo D (@fredo_d_) op

Champagne proeven

Vanuit Chalôns liggen ruim 5000(!) champagnehuizen aan je voeten. In Chalôns zelf vind je het gerenommeerde champagnehuis Perrier, met een rijke historie en champagnes die je niet direct bij de slijter op de hoek vindt.

Andere grote champagnehuizen vind je onder meer in de champagnesteden Reims en Epernay. Van Moët & Chandon, Mercier tot Vranken-Pommery. Ze hebben er allemaal hun maison inclusief tours, proeverijen en een winkel om in te slaan.

Leuk natuurlijk dat je kunt ‘shinen’ met een door jezelf opgehaalde Pommery-champagne tijdens Oud & Nieuw, maar stiekem is het nog leuker om originele bubbels te schenken van kleine champagneboeren.

De sfeer bij de kleinere boeren is minder gelikt en zij maken vaak verrassende champagnes die over het algemeen ook vriendelijk geprijsd zijn. Bernard Lonclas in het slaperige dorpje Bassuet is hier een leuk voorbeeld van. Deze champagneboer produceert op kleine schaal prijswinnende champagnes.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door La Corte e l'Uva (@lacorteeluva) op

700 km lange Champagneroute

Al cruisend door de landschappen – afwisselend wijnvelden, weilanden, zonnebloemen en glooiend graan – zie je de bordjes al staan; die van de Route Touristique du Champagne.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Champagne Cristian Senez (@champagnecristiansenez) op

Als je wilt, zou je delen van de 700 kilometer champagne afficionado kunnen afleggen. Langs de beste maisons, gezellige wijnboeren en hun wijngaarden. De route is onderverdeeld in vijf verschillende routes.

Zo kies je uit routes als Massif de Saint Thierry met als startpunt Reims en de Côte-des-Blancs-route tussen Epernay en Sézanne. Op alle routes kom je langs honderden wijn- en champagnemakers die het label Vignobles & Découvertes dragen.

Lac du Der en Natuurfotografie Festival

Een grote verrassing kom je tegen bij het gigantische Lac du Der, een van grootste stuwmeren van Europa.

In de herfst krijg je hier een fantastisch natuurspektakel voorgeschoteld. Duizenden vogels zijn dan op weg van Scandinavië naar Spanje. Speciaal daarom is er in het najaar het Internationale Festival van Natuur- en Wildlife fotografie, in 2018 van 19 tot en met 22 november. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olivier Finet (@olivierf74) op

De champagne-streek in december

Lukt het jou niet in november naar de Champagnestreek te gaan? Geen nood; het is er extra sfeervol in december. Helemaal in Épernay rondom de Avenue de Champagne tijdens het Habits de Lumière festival als de champagnestad de opening van het kerstseizoen viert met vuurwerk, lichtkunst en champagneproeverijen.

Denk: chique champagnebars op straat, muziek en fabuleux lichtshows. Met als klap op de vuurpijl op de zaterdag: kokerellende Michelinsterrenchefs bij de Maisons de Champagnes voor champagne-spijs proeverijen om je vingers bij af te likken.

Reizen naar de Champagnestreek

Vanuit Nederland bereik je de Champagnestreek in zo’n 5 uur met de auto richting Reims, Épernay en Chalôns-en-Champagne. Dit is de snelste manier en zo kun je lekker veel champagne kopen, ook voor familie en vrienden.

Een andere optie is vliegen naar Parijs en daar een auto huren of de TGV pakken naar Chalôns-en-Champagne.

Op deze manier combineer je Parijs met de Champagne, alleen is het meenemen van meerdere champagneflessen dan wat ingewikkelder. In dat laatste geval, kun je overwegen om de flessen op te laten sturen.

Beeld: iStock

Deze fijne reistips kregen we van Hilde Kok van Skyscanner.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De kerstverlichting is opgehangen in de straten van Londen.

De kerstverlichting in Carnaby Street heeft een speciaal thema dit jaar: Bohemian Rhapsody naar aanleiding van de film over Queen die net is verschenen. De lichten zijn officieel ontstoken door Brian May en Roger Taylor van Queen en de castleden van de film.

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.