Always travel first class. Het aantal eerste klas stoelen in vliegtuigen is gedaald, maar de ruimte per stoel is juist toegenomen.

Dat zorgt ervoor dat je bij sommige vliegmaatschappijen zelfs je eigen afgesloten 'cabine' hebt. Dat is wel even wat anders dan met je knieën in je nek achterin het vliegtuig. En wat je daar dan allemaal voor service bij krijgt?

1. Privé bar

Bij Virgin Atlantic heb je in de upper-class semi-privé cabines. Het voelt in ieder geval niet alsof je in een vliegtuig zit. Of ligt, want je stoel schuift uit tot comfortabel ligbed. Zin in een slaapmutsje? 

Er is zelfs een aparte privébar voor de upper-class gasten. Je pyama ligt daarna voor je klaar op je zachte bed.

Article continues after the ad

2. Privé cabine en douche aan boord

De First class suites van Emirates Airways hebben allemaal hun eigen mini-bar mét privé butler als je geen zin hebt om zelf iets in te schenken.Je kan 'm helemaal afsluiten als je er aan toe bent om te slapen. Of als je gewoon geen zin hebt in mensen om je heen.

Er is ook een bar en en een douche met Bvlgari-producten zodat je helemaal fris en fruitig aankomt op je bestemming.

3. Britse klasse en afternoon tea

Zoals je mag verwachten, ademt de first class van British Airways de stijlvolle elegantie die we van de Britten gewend zijn. Het leer op de stoelen is met de hand genaaid en je garderobe is binnen handbereik.

Natuurlijk geniet je aan boord van een uitgebreide afternoon tea inclusief sandwiches met zalm én huisgemaakte scones.

4. Franse stijl

De ingetogen kleuren en kleine details geven de first class van Air France een grandeur om van te smullen. Het lijkt wel een boudoir. De stoelen van leer en suède zitten als gegoten terwijl je wacht op de kreeft die voor je wordt klaargemaakt.

5. Een heus bed

Bij  Singapore Airlines is het wel héél comfortabel vliegen. Hier heb je in je cabine een heus bed waar je heerlijk languit kan liggen. Het voelt alsof je in je eigen, luxe cocon ligt. Doe ons dan maar een ticket rond de wereld!

Bron: Archtitectural Digest. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in