Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wintersport in de Dolomieten? Deze must-sees, berghutten, hotels en restaurants wil je niet missen!

De Dolomieten zien er totaal anders uit dan de Alpen. Geen puntbergen met nette rijen dennenbomen, maar grillige massieven, bonkige rotspartijen, steile kliffen, hoge wanden en diepe dalen. Ga je hier op wintersportvakantie? Lucky you! We tippen voor jou de beste restaurants, berghutten voor een ...

Wintersport in de Dolomieten? Deze must-sees, berghutten, hotels en restaurants wil je niet missen!

De Dolomieten zien er totaal anders uit dan de Alpen. Geen puntbergen met nette rijen dennenbomen, maar grillige massieven, bonkige rotspartijen, steile kliffen, hoge wanden en diepe dalen. Ga je hier op wintersportvakantie? Lucky you!

We tippen voor jou de beste restaurants, berghutten voor een wijnovergoten lunch, hotels met weldadige wellness én de afdalingen die je écht gemaakt wil hebben.

Het aantal skihutten in de Dolomieten is heel behoorlijk. Geen ongezellige selfservice-etablissementen, maar kleine knusse houten stulpjes, veelal uitgebaat door families en met een serieuze chef-kok.

In déze berghutten in de Dolomieten eet je geweldig

Troier Hut, Seceda in Natural Park Puez Odle

Deze typisch Zuid-Tiroler familie hut (zie afbeelding hierboven) bestaat al meer dan 150 jaar en ligt midden op de piste van het ski resort, Dolomiti Superski.

Geniet van een welverdiende break of een warme versnapering met een adembenemend panorama uitzicht over bergen. www.troier.com

Op de piste: Rifugio E. Comici  

In Italië staat de kwaliteit van eten hoog in het vaandel. Dit zie je tijdens de wintersport ook duidelijk op de pistes. Deze berghut bestaat al ruim 100 jaar en werd geopend door een bergbeklimmer die er met zijn hart en ziel werkte.

Dat zie je in de keuken terug met fantastische culinaire verrassingen. Dagelijks wordt hier verse vis ingevlogen vanuit Zwitserland! Vele beroemdheden zijn hier kind aan huis. rifugiocomici.com

Culinaire hotspots in winters Italië

Tubladel: het beste restaurant

Chic en knus tegelijk. Tip: bestel vooral de runderfilet, geserveerd op hete stenen. tubladel.com

Lees ook: De 5 beste restaurants in de bergen

Meenemen voor thuis. Avesani: culinaire schatten

Wat een fantastische delicatessenwinkel! Sla hier in voor alles wat je thuis gaat missen of verras thuisblijvers met een elegant culinair cadeau. avesani-shops.com

Shoppen in de sneeuw

Ortisei: Italiaans sprookjesdorp

Prachtige negentiende-eeuwse huizen in pastelkleuren, chique kledingwinkels, toprestaurants, delicatessenwinkels en een supergezellige wijnbar: Cercia.

Op je bucketlist: Deze afdalingen in de Dolomieten

Selva vormt, samen met de dorpjes Ortisei en Santa Cristina, het Val Gardena-skigebied. Vijfhonderd kilometer aan brede pistes ligt hier voor je uitgestrekt.

Met ruim tien kilometer is La Longia de langste afdaling van Val Gardena. Een lange, glooiende rode piste, die uitmondt in een steeds smaller wordende kloof. Mooi en beeldschoon is het daar.