Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Welke must-haves neem jij mee terug van vakantie?

Elke vakantieland heeft producten die je hier niet kunt kopen (of die hier heel duur zijn) terwijl ze toch o-zo fijn zijn. Een inventarisatie van fijne spullen voor op je nachtkastje, in je badkamer en in je pantry. FRANKRIJK Zonder recept te koop bij elke Pharmacie: Donormyl. Officieel een anti-...

Welke must-haves neem jij mee terug van vakantie?

Elke vakantieland heeft producten die je hier niet kunt kopen (of die hier heel duur zijn) terwijl ze toch o-zo fijn zijn. Een inventarisatie van fijne spullen voor op je nachtkastje, in je badkamer en in je pantry.

FRANKRIJK

Zonder recept te koop bij elke Pharmacie: Donormyl. Officieel een anti-allergiemiddeltje, maar het is ook een fabuleus slaaphulpje als je moeite hebt om in slaap te vallen. Het werkt kort en maakt niet suf, zodat je de volgende ochtend fris en fruitig bent.  Verder Biafine (een pijnstillende en snel helende crème die helpt bij alles van sneetjes tot acne) en als goede tweede in deze categorie: Homeoplasmine.  

DUITSLAND

Vrijwel niet over de Duitse grens te krijgen: Sante Naturkosmetik. Alles biologisch en vrij van paraffine, parabenen, microplastics en siliconen. Op sante.de vind je verkooppunten in de buurt van je vakantieadres (daar kun je het ook laten bezorgen), aanrader is de nagellak #200: officieel een vegan basislak, maar zo mooi transparant roze dat je hem ook zo kunt dragen. Dágen lang, want de lak blijft prachtig zitten.

ITALIË

Zoek een Farmacia en kijk of ze Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella hebben. De huidverzorging en parfums zijn ook online verkrijgbaar, maar ter plekke vaak aanzienlijk goedkoper. Het merk is opgericht in 1612, gebruikt zeer hoogwaardige ingrediënten en is een ware beautycult onder fashionista's. Absolute budget bestseller in elke supermercado: de wet wipes van Acqua Alle Rose.

GRIEKENLAND