Elke vakantieland heeft producten die je hier niet kunt kopen (of die hier heel duur zijn) terwijl ze toch o-zo fijn zijn. Een inventarisatie van fijne spullen voor op je nachtkastje, in je badkamer en in je pantry.

FRANKRIJK

Article continues after the ad

Zonder recept te koop bij elke Pharmacie: Donormyl. Officieel een anti-allergiemiddeltje, maar het is ook een fabuleus slaaphulpje als je moeite hebt om in slaap te vallen. Het werkt kort en maakt niet suf, zodat je de volgende ochtend fris en fruitig bent.  Verder Biafine (een pijnstillende en snel helende crème die helpt bij alles van sneetjes tot acne) en als goede tweede in deze categorie: Homeoplasmine.  

DUITSLAND

Vrijwel niet over de Duitse grens te krijgen: Sante Naturkosmetik. Alles biologisch en vrij van paraffine, parabenen, microplastics en siliconen. Op sante.de vind je verkooppunten in de buurt van je vakantieadres (daar kun je het ook laten bezorgen), aanrader is de nagellak #200: officieel een vegan basislak, maar zo mooi transparant roze dat je hem ook zo kunt dragen. Dágen lang, want de lak blijft prachtig zitten.

ITALIË

Zoek een Farmacia en kijk of ze Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella hebben. De huidverzorging en parfums zijn ook online verkrijgbaar, maar ter plekke vaak aanzienlijk goedkoper. Het merk is opgericht in 1612, gebruikt zeer hoogwaardige ingrediënten en is een ware beautycult onder fashionista's. Absolute budget bestseller in elke supermercado: de wet wipes van Acqua Alle Rose.

GRIEKENLAND

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Parissi (@supergolden88) op

Bij de apotheek: Frezyderm is beroemd om de handcrème en als heel licht, fluwelig sunscreen. En uit de supermarkt: stifadokruiden, voor een lekkere runderstoofpot later dit jaar (en ja, daar zit inderdaad kaneel bij!)

DENEMARKEN

De holistische huidverzorging Raaw By Trice is puur natuur en prettig in het algemeen, het meest populaire product is de basis 'wonderolie' die zelf hardnekkig eczeem vermindert en soms zelf helemaal laat verdwijnen. Dichtstbijzijnde verkooppunt in Nederland is Oostende, dus als je toch in Denemarken bent…

ZWITSERLAND

Zonder recept bij de apotheek: NeoCitran, een mix van paracetamol, vitamine C en fenylefrine hydrochloride die je bij een stevige verkoudheid overeind houdt.  

SPANJE

Saffraan is er vaak goedkoper dan in Nederland, net als sherry-azijn, een specialiteit die je er vindt als 'vinagre de Jerez'. Om thuis nog eens na te genieten misschien ook een pakje Flan en bij de bakspullen wat Azahar (oranjebloesem) een smaak die in Nederland lastig verkrijgbaar is. Spanje staat erom bekend het daarnaast in olie, thee, honing, siroop en huidverzorgingsproducten te doen.  In de apotheek: Retirides, een vrij sterke anti-age crème (even de bijsluiter lezen voor aanschaf).   

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in