Pré kerstshoppen doen wij met liefde in New York of Londen, maar in Parijs kunnen ze er natuurlijk ook wat van! We kijken nu ook eens verder dan Rue Saint Honoré, Marais en Montmartre.

Laatste update: 14 december 2018.

Helaas is door de aanslag in Straatsburg afgelopen week en de aanhoudende onrust in het centrum van Parijs door de protesten van 'de gele hesjes' door diverse instanties geadviseerd een bezoek aan Parijs met een weekend uit te stellen, gebieden waar gedemonstreerd wordt te vermijden en allert te zijn. Zie voor het laatste nieuws en reisadvies de website van de Rijksoverheid.

December is de maand waarin Parijs de bijnaam ‘ Lichtstad’ met verve draagt. De prachtige etalages van de warenhuizen, de schitterend verlichte Eiffeltoren, de feestelijk gedecoreerde monumenten, we krijgen er geen genoeg van. Dit wil je doen in Parijs in december 2018.

Article continues after the ad

Romantisch samen of juist gezellig met een paar vriendinnen. Je zou er een traditie van moeten maken! 

Grands magazins in kerstsfeer

Printemps Haussmann, BHV Marais en Bon Marché Rive Gauche maken ieder jaar geweldig veel werk van hun kerstdecoraties en -etalages: onmogelijk om niet met open mond de weelderige kerstboom middenin Galeries Lafayette te bekijken.

Het is elk jaar weer een feest der herkenning.

Lees ook: Bij deze 7 stijlvolle restaurants in Patijs wil je nu eten

Nieuwe boutiques van Chanel en ABCDior service

Rue Cambon nummer 19 mag op je lijstje. Vier verdiepingen telt Chanel’s nieuwste boutique waar maar liefst drie jaar aan gebouwd is. Gaat dat zien! 

Van 5 tot en met 20 december kan je in de Christian Dior boutique aan de Parijse Avenue Montaigne (nummer 30) je Book Tote laten personaliseren met de ABCDior service. Daarnaast is de gevel prachtig versierd.

Nostalgie s'il vous plaît

Liever genieten van de historie? Dan kan je je lol op in de omgeving Parijs. Deze maand wordt Vaux-le-Vicomte omgetoverd tot echt kerstkasteel. En dat betekent: veel lichtjes en nostalgische romantiek. Zowel buiten het kasteel als van binnen.

Château Vaux Le Vicomte © Collectif Image

Kerst buiten de stad

Verbreed je horizon en kijk iets verder dan Rue Saint Honoré, Marais, Saint-Germain-des-Prés, Montmartre en Opéra en Beaubourg. Hoewel het daar natuurlijk ook heerlijk toeven is.

In La Défense is bijvoorbeeld een marché de Noël met 250 stalletjes. Ook bij outletcentra La Vallée Village in Marne-la-Vallée wordt steeds meer werk gemaakt van de feeërieke kerstsfeer.

Lees ook: 9 Geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton reisgidsen 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in