In de zomer gezellig druk, buiten het seizoen de perfecte plek om op te laden. Terschelling is een levendig eiland met mooie fietspaden en een grote hoeveelheid cafés voor heerlijke avonden. Deze hoogtepunten op dit artistieke eiland zijn écht de moeite waard.

Hotspots op Terschelling

Te midden van de grootste verzameling koffiepotten die je ooit hebt gezien, geniet je bij De Koffiepot van heerlijke gerechten met regionale ingrediënten.

Nieuw Amsterdamsch Koffijhuis is de gezelligste kroeg van het eiland. Je gaat er terug in de tijd en wilt er stiekem blijven wonen.

Ontdekken

Duik in de geschiedenis bij het Bunkermuseum op Terschelling, dat om de voormalige Duitse radarstelling Tiger heen is gebouwd. Het complex, dat bestaat uit meer dan honderd bunkers, is een van de weinige stellingen in Nederland die nog compleet is. Tijdens een rondleiding kom je alle ins en outs te weten. 

Article continues after the ad

Overnachten

Hotels genoeg op Terschelling. Kies bijvoorbeeld voor Westcord Hotel Schylge (zie foto) met een mooi uitzicht op de haven of Boschrijck, dat zoals de naam doet vermoeden tussen de bomen staat.

Terschelling's trots: Het Oerol festival

Het is Fries voor ‘overal’ en een van de leukste festivals die ons land te bieden heeft. Elk jaar stroomt Terschelling in juni vol met cultuurliefhebbers. Je kunt tijdens Oerol theatervoorstellingen en concerten bijwonen of gewoon gezellig rondlopen op het festivalterrein.

Kamperen kán, maar je kunt natuurlijk ook een hotel boeken – het wil nog weleens regenen tijdens Oerol. Regel wel op tijd je overtocht, hotel en huurfiets, want alles loopt snel vol. Kaarten voor voorstellingen zijn tijdens het festival nog wel prima verkrijgbaar.

Eiland van de Cranberry’s

De bewoners van Terschelling kunnen niet zonder hun cranberry’s. Je ziet het fruit in gebak, in bonbons, in cocktails...

De vrucht kwam puur toevallig op het eiland terecht. Als remedie tegen scheurbuik was hij, eeuwen geleden, populair op de grote schepen. Toen een van deze halverwege de achttiende eeuw schipbreuk leed en er vaten vol rode vruchten aanspoelden, wist de cranberry zich snel te verspreiden over het eiland.

Het beste bewijs van de Terschellinger liefde voor de vrucht vind je bij De Bessenschuur in West-Terschelling, midden in het bos.

Snel of langzaam varen

De overtocht van Harlingen naar Terschelling duurt met de reguliere boot zo’n twee uur. Vind je dat te lang, neem dan de sneldienst. Die doet er maar drie kwartier over, maar is minder geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in