In de zomer gezellig druk, buiten het seizoen de perfecte plek om op te laden. Terschelling is een levendig eiland met mooie fietspaden en een grote hoeveelheid cafés voor heerlijke avonden. Deze hoogtepunten op dit artistieke eiland zijn écht de moeite waard.

Hotspots op Terschelling

Te midden van de grootste verzameling koffiepotten die je ooit hebt gezien, geniet je bij De Koffiepot van heerlijke gerechten met regionale ingrediënten.

More content below the advertising

Nieuw Amsterdamsch Koffijhuis is de gezelligste kroeg van het eiland. Je gaat er terug in de tijd en wilt er stiekem blijven wonen.

Ontdekken

Duik in de geschiedenis bij het Bunkermuseum op Terschelling, dat om de voormalige Duitse radarstelling Tiger heen is gebouwd. Het complex, dat bestaat uit meer dan honderd bunkers, is een van de weinige stellingen in Nederland die nog compleet is. Tijdens een rondleiding kom je alle ins en outs te weten. 

Overnachten

Hotels genoeg op Terschelling. Kies bijvoorbeeld voor Westcord Hotel Schylge (zie foto) met een mooi uitzicht op de haven of Boschrijck, dat zoals de naam doet vermoeden tussen de bomen staat.

Terschelling's trots: Het Oerol festival

Het is Fries voor ‘overal’ en een van de leukste festivals die ons land te bieden heeft. Elk jaar stroomt Terschelling in juni vol met cultuurliefhebbers. Je kunt tijdens Oerol theatervoorstellingen en concerten bijwonen of gewoon gezellig rondlopen op het festivalterrein.

Kamperen kán, maar je kunt natuurlijk ook een hotel boeken – het wil nog weleens regenen tijdens Oerol. Regel wel op tijd je overtocht, hotel en huurfiets, want alles loopt snel vol. Kaarten voor voorstellingen zijn tijdens het festival nog wel prima verkrijgbaar.

Eiland van de Cranberry’s

De bewoners van Terschelling kunnen niet zonder hun cranberry’s. Je ziet het fruit in gebak, in bonbons, in cocktails...

De vrucht kwam puur toevallig op het eiland terecht. Als remedie tegen scheurbuik was hij, eeuwen geleden, populair op de grote schepen. Toen een van deze halverwege de achttiende eeuw schipbreuk leed en er vaten vol rode vruchten aanspoelden, wist de cranberry zich snel te verspreiden over het eiland.

Het beste bewijs van de Terschellinger liefde voor de vrucht vind je bij De Bessenschuur in West-Terschelling, midden in het bos.

Snel of langzaam varen

De overtocht van Harlingen naar Terschelling duurt met de reguliere boot zo’n twee uur. Vind je dat te lang, neem dan de sneldienst. Die doet er maar drie kwartier over, maar is minder geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in