San Vicente de la Barquera in de regio Cantabrië in Noord-West Spanje, is de vakantietip van hoofdredacteur Claudia. Aan de Atlantische Oceaan, dus minder zonzeker, maar o wat een heerlijke golven! 

Wanneer 

De kuststreek van Noordwest-Spanje heet niet voor niets Costa Verde: hij is zo groen omdat er weleens neerslag valt. Doordat het hier niet zo idioot heet is, kun je er ook in een hoogtijmaand als augustus terecht. Dit is de vakantiestreek waar Spanjaarden uit verzengend hete steden als Madrid zelf heen vluchten. Af en toe zie je een Noord-Europeaan, maar dat kan ook zijn omdat een tak van pelgrimspad Camino de Santiago (de Camino Norte) hier vlak langs loopt. 

Article continues after the ad

Het mooiste strand bij San Vicente is dat van Oyambre. Hier wordt gesurft met een hoofdletter S. Op de achtergrond het gebergte Picos de Europa, mét sneeuw: een plaatje als op een ansichtkaart.

Combineren met

Buurplaats Comillas is van oudsher hét vakantieoord van de Spaanse adel. Veel grandeur en een paar prachtige Antoni Gaudí-paleizen – de enige plek buiten Barcelona waar ze te vinden zijn.

Fijne strandtenten

Op Playa de Merón staat een leuke strandtent met heerlijke pimientos de padrón (kleine geroosterde paprika’s). In San Vicente zelf vind je een lange rij visrestaurants. 

Zo kom je er

Zestienhonderd kilometer van Amsterdam, dat is een flink stuk autorijden, maar dan heb je ook iets: Spanje met de Spanjaarden, zeg maar. Je kunt ook op San Sebastian of Bilbao vliegen, dan pak je eerst dat verrukkelijke Baskenland nog mee voordat je in buurregio Cantabrië aankomt.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in