Nog op zoek naar een bijzondere slaapplek? Kies dan voor een wijnvat. Zowel in eigen land als in het buitenland zijn er mogelijkheden. Proost!

Zo kun je in ons land afreizen naar Stavoren waar je aan de oude haven slaapt in Hotel De Vrouwe van Stavoren. Naast de reguliere kamers beschikt dit hotel over twaalf originele wijnvaten die zijn omgebouwd tot hotelkamers; acht wijnvaten van 23.000 liter en vier vaten van 15.000 liter. 

Article continues after the ad

LA Times Los Angeles riep het hotel uit tot 'één van de twintig meest bizarre en ongewone bestemmingen (plekken) ter wereld', zo meldt het hotel op zijn website. 

Zó ziet het er van binnen uit

De wijnvaten zijn volgens het hotel 'uiterst sfeervol' ingericht. De wijnvaten van 23.000 liter zijn ingericht met een 'royale' zitkamer die voorzien is van een smart-tv en een bank. De badkamer heeft een hoek-ligbad, een aparte douche, natuurstenen wastafels en een toilet.

Wie wat meer wellness wil, kan kiezen voor de optie 'Wijnvat Wellness Twins'. Dan beschik je over twee wijnvaten. De één bevat een sauna, whirlpool (jacuzzi), douche met sunshower en een apart toilet. In het tweede wijnvat slaap je. Goed om te weten: de twee vaten zijn met elkaar verbonden.

Lees ook: 'Afvallen? Laat je partner op dieet gaan'

Viva Italia

Wil je liever wat verder weg? Dan is Italië een optie.

Langs de heuvelrij van Vittorio Veneto, een dorpje in de proseccostreek, ligt La Vigna di Sarah. Dit is een agriturismo mét twee luxe suites in wijnvaten. Tussen de rijen wijngaarden liggen de twee vaten van larikshout. Ze zijn voorzien van alle comfort, zo weet ciaotutti.nl.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Le nostre Lunotte dall’interno!

Een bericht gedeeld door La Vigna di Sarah (@lavignadisarah) op

Op naar onze oosterburen

Wil je wat meer back to basic? Dan is de Duitse bead & breakfast Schlafen im Weinfass een optie. De wijnvaten van deze organisatie zijn te vinden in het Zwarte Woud. 

Glamping in Slovenië

In Slovenië kun je naar Ptuj om aan glamping te doen. In de oudste stad van het land bevindt zich op Sava Camping een vier sterren-village met wijnvaten rond een gezamenlijke vuurplaats. 

Elk vat biedt een slaapplek voor twee personen. Geschikt voor stellen, gezinnen, maar ook als bestemming voor team building, zo meldt de organisatie op zijn website. Extra fijn: in de stad bevindt zich ook Terme Ptuj, een thermaal resort waar je kunt relaxen. 

Bronnen: hotel-vrouwevanstavoren.nl, latimes.com, ciaotutti.nl, sava-camping.com
Beeld: De Vrouwe van Stavoren, Sava Camping

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in