Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nu nóg luxer: de beroemdste trein van Europa

Lits jumeaux bedden, en suite badkamers, een privésalon en vloerverwarming: het kan niet op in de Venice Simplon-Orient-Express. Sinds de oprichting in 1883 is de Orient Express een fenomeen dat wordt geassocieerd met intriges en luxe reizen tussen Parijs en Istanboel en later tot Boekarest, Boed...

Nu nóg luxer: de beroemdste trein van Europa

Lits jumeaux bedden, en suite badkamers, een privésalon en vloerverwarming: het kan niet op in de Venice Simplon-Orient-Express.

Sinds de oprichting in 1883 is de Orient Express een fenomeen dat wordt geassocieerd met intriges en luxe reizen tussen Parijs en Istanboel en later tot Boekarest, Boedapest en Wenen. De opkomst van de high-speed trein betekende het einde van de Express als international lijndienst.

Opvolger Venice Simplon-Orient-Express rijdt echter nog altijd vanuit Londen naar Venetië en andere bestemmingen in Europa. En kan zich in groeiende belangstelling verheugen, want reizen per trein is trending. Het is minder belastend voor het milieu dan vliegen en bovendien een populaire manier om te onthaasten en fris op een bestemming te komen.

In 2020 breidt de luxe trein, die al drie luxe suites heeft, dan ook uit met drie extra glamoureuze wagons, Grand Suites geheten. Vienna, Prague en  Budapest bieden het toppunt in luxe: een fijne woonkamer, luxe bedden en een eigen badkamer.

Een en ander is gebaseerd op het originele art deco design, er staat 24/7 een steward paraat en uiteraard is er roomservice en meer champagne voorradig dan goed is voor een mens. De transfers naar het station zijn gratis.  

Een ook voor wie genoegen neemt met een bescheidenere couchette is op deze manier treinen nog een belevenis met fraaie salons om in te verpozen.

Foto's © Belmond

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in