Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nog geen vakantieplannen? 5 redenen om dit jaar voor glamping te gaan!

Nouveau met Startpagina.nl Ga je deze zomervakantie voor het comfort van een hotel of lekker ouderwets kamperen? Tussen deze twee uitersten hoef je niet meer te kiezen. Glamping (glamourous camping) biedt het beste van twee werelden. De glampings schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond,...

Nog geen vakantieplannen? 5 redenen om dit jaar voor glamping te gaan!

Nouveau met Startpagina.nl

Ga je deze zomervakantie voor het comfort van een hotel of lekker ouderwets kamperen? Tussen deze twee uitersten hoef je niet meer te kiezen. Glamping (glamourous camping) biedt het beste van twee werelden.

De glampings schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond, dus keuze genoeg! Vijf redenen om het eens te proberen deze zomer.

1. Tijd over om vakantie te vieren

Kom je na een lange dag in de auto eindelijk aan op je camping, moet je ook nog zorgen dat je voor het donker de tent hebt opgezet of dat de caravan waterpas staat. Menig huwelijk is erdoor in crisis beland.

Het grootste voordeel van een glamping is dat alles voor je klaarstaat als je aankomt. Je safaritent of lodge is volledig ingericht en van alle gemakken voorzien.

Dat betekent parkeren, inchecken en gelijk aan de borrel of een duik in het zwembad. Zó hoort de vakantie te beginnen! Via Startpagina.nl vind je de beste glampings in heel Europa.

2. Lekker luxe slapen

Je slaapt lekker luxe in een boxspring bed, wordt zacht gewekt door het gefluit van de vogels en slaat de luifel open om verrast te worden door een schitterende zonsopgang.

Je geniet van een nespressootje op de veranda en daar komen de verse croissantjes aan, bezorgd door de eigenaar. Met een toiletrol over de camping op zoek naar een schone wc is niet nodig: de meeste accommodaties hebben een eigen toilet (en soms zelfs een eigen douche!).

Kijk, dat bedoelen we nou met de luxe van een hotel en toch het echte kampeergevoel.

3. Midden in de natuur overnachten

Verwacht op een glamping geen massatoerisme. De locaties zijn rustig en sfeervol en ze liggen meestal net buiten de toeristische hotspots, midden in de natuur.

Er zijn glampings waar je maar een stuk of tien safaritenten vindt. Ook zijn deze glampings vaak zeer ruim opgezet waardoor je meer privacy en rust hebt dan op een normale camping.

4. Avontuurlijk en eigenwijs

Bij glamping denken de meeste mensen nog aan een ingerichte safaritent of lodge. Maar wist je dat er tegenwoordig veel meer manieren zijn om luxe te kamperen? Een omgebouwde schuur, een glazen koepel, yurt, tipi of boomhut…

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een glamping die het aanbiedt. Welk soort accommodatie je ook kiest, ze zijn altijd volledig ingericht en van de meeste gemakken voorzien. Op Startpagina.nl vind je een overzicht van aanbieders met de leukste glampings.

5. Ideaal voor een ‘generatie vakantie’

Op een glamping heb je alle vrijheid. Nodig de kinderen uit om een weekje langs te komen! Ze zetten de tent of caravan een steenworp verderop en jullie genieten van een weekje samen, zonder dat je gelijk op elkaars lip zit.

Gezellig en ontspannen voor iedereen. Daarna met de hele familie barbecueën en als de kleintjes in bed liggen, kunnen jullie onder het genot van een goed glas eens even uitgebreid bijpraten met je kinderen.

Op zoek naar de leukste glampings? Op Startpagina.nl vind je ze in een handig overzicht.

Nouveau ism Startpagina.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in