Italië staat niet bekend om zijn mooie stranden, maar ze zijn er wel degelijk. Je moet die warme witte stranden alleen wél weten te vinden. Zoek niet verder, want wij hebben een fijne top 3.

Want zeg nou zelf, even lekker niks doen aan een azuurblauwe zee, voeten in het zand én een mooi glas rosé erbij zijn de perfecte ingrediënten voor een vakantie.

1. Calambrone in Toscane

Er zijn veel kleine kiezelstranden te vinden in Italië, maar Calambrone (kleine plaats vlakbij Pisa) kent een fijn langgerekt zandstrand. Het wordt wel één van de mooiste van het land genoemd. Een fijne plek voor een stranddag. Overigens vind je er ook leuke strandtenten. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Say hello to the beach! #calambrone #beach

Een bericht gedeeld door Travelvalley (@travelvalley) op

2. Sardinië - Spiaggia della Pelosa

Het perfecte plaatje: hagelwit strand en een kraakhelder azuurblauwe zee. Dat is Spiaggia della Pelosa, het strand ligt in het noorden van Sardinië. Het is een plek waar met name de Italianen graag komen. 

Article continues after the ad

3. Baia delle Zagare

Deze plek kun je echt als een verborgen schat beschouwen. Dit prachtige zandstrand ligt namelijk 'verstopt' achter grote witte rotsen. Op deze plek schijnen niet veel strandgangers te komen, een paradijs voor jezelf dus. 

Bron Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in