Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Met deze 7 slimme tips boek je een 5-sterrenhotel het goedkoopst

De zomervakantie zit er al weer even op! Behoor jij tot de gelukkigen die buiten het hoofdseizoen met vakantie kunnen? En ben je een 5-sterrenhotels addict? Doe dan je voordeel met de volgende tips waarmee je je hotelrekening in de hand houdt. Hier zijn de 7 beste reishacks van Skyscanner om een ...

Met deze 7 slimme tips boek je een 5-sterrenhotel het goedkoopst

De zomervakantie zit er al weer even op! Behoor jij tot de gelukkigen die buiten het hoofdseizoen met vakantie kunnen? En ben je een 5-sterrenhotels addict?

Doe dan je voordeel met de volgende tips waarmee je je hotelrekening in de hand houdt. Hier zijn de 7 beste reishacks van Skyscanner om een super duper tophotel betaalbaar te houden.

1. Reis buiten het seizoen

Soms kun je genieten van vijfsterren luxe voor de helft van de prijs. Zolang je maar buiten het seizoen reist. De bestemming zal dan ook minder druk zijn en meer relaxt.

Neem Zwitserland in de nazomer. Oké, je kunt er dan niet skiën, maar wel mountainbiken, picknicken naast watervallen en relaxen in topspa’s. Het prijsverschil spreekt voor zich.

Een kamer in het luxe, met kunst gevulde The Alpina Gstaad in Zwitserland is er in de maand juli vanaf € 445, terwijl je in het hoogseizoen (kerst, nieuwjaar en medio februari) al snel meer dan € 675 per nacht neertelt.

2. Probeer een alternatieve bestemming

Dol op een luxe hotel maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Krijg meer waar voor je geld door eens een iets minder hippe bestemming te proberen. Want: zoals in iedere business, volgen ook hotels de wet van vraag en aanbod.

Dus als je Montenegro kiest in plaats van de Côte d’Azur of Triëst in plaats van Venetië, dan krijg je een betere deal.

3. Eet buiten de hoteldeur

Vermijd je het sterrenrestaurant van het hotel dan wordt de rekening wat vriendelijker. Check daarom altijd restaurants in de omgeving van het hotel voordat je een tafel reserveert en maak een hit-list van meer betaalbare restaurants en cafés.

Neem bijvoorbeeld het Four Seasons George V in Parijs dat de trotse bezitter is van Le Cinq, een van de betere restaurants in de Franse hoofdstad. Een waar pelgrimsoord voor foodies, maar het foie gras voorgerecht (als je dat al zou willen eten) kost een klinkende € 85.

Even verderop eet je ook heel goed bij Relais d’Entrecote – een traditionele bistro met Parijse swung. Daar begint een voorgerecht bij € 6,50. En als je toch graag bediend wilt worden door George V’s geweldig getrainde team, trakteer jezelf dan op een drankje in de Galerie lounge.

4. Switch naar een ander type hotel

Als je blij wordt van ultra-chique details, dan hoef je niet per se naar een vijfsterrenhotel te gaan. Hipster hotelketens zoals Sister City, Mama Shelter en Roam zijn sterk in design en inspirerende interieurstijlen, vooral in de publieke ruimtes.

Onthoud ook dat tophotels vaak kleinere ketens hebben die beter betaalbaar zijn. Zo staat aan de overkant van het Hotel Faena in Miami (vanaf € 345 in september) Casa Faena, het kleinere hotelzusje dat een gezellige Cubaanse sfeer uitstraalt en 13 mooie kamers heeft (vanaf € 145 ).

Tot slot: sla de luxe B&B’s niet over, vooral als je een goede kamer wilt. Soms zijn deze kleine accommodaties zelfs stukken beter en is er meer persoonlijke aandacht en service.

5. Check het web voor ‘pre-openings’

Als een hotel voor het eerst haar deuren opent, dan moeten er nog wat kinderziektes uit. Het zwembad is misschien nog niet klaar en medewerkers moeten nog beter getraind worden. Het goede nieuws is dat de hotelprijzen dan tijdelijk iets lager liggen.

Grote ketens zoals Anantara, Hilton en Alila Hotels & Resorts openen continu nieuwe hotels, dus zorg dat je op hun mailinglijst staat. Houd nu vooral de Meliá Hotels in de gaten. Ze openen eind dit jaar twee nieuwe hotels: Desert Palm Polo Club & Resort in Dubai en Sol Marrakech in Marokko.

In Mexico opent eind 2018 beach resort Chablé Maroma en in 2019 Ace Hotel Kyoto.

6. Vul de minibar met eigen lekkers

Altijd leuk om te neuzen in de minibar, maar van de rekening na die tijd kun je aardig schrikken. Houd daarom wat ruimte vrij in de ijskast en vul deze met je eigen gekochte drankjes en snacks. Goed idee toch?

Houd er wel rekening mee dat sommige hotels ijskasten met sensors gebruiken die verwijderde items registreren. Vertel dus de receptie wat je van plan bent en controleer de rekening bij het uitchecken om zeker te weten dat je niet alsnog betaalt.

7. Maak gebruik van de gratis extra’s

Vijfsterrenhotels zijn er niet alleen om te slapen. De omgeving is inspirerend, sfeervol en je kunt gebruikmaken van ontelbaar veel faciliteiten en services zonder extra’s uit te geven. Zoals in de spa.

En dan hebben we het niet over dure treatments maar over een eenvoudig wandelingetje in je hotelslippers richting hotelzwembad. Maak daarnaast gebruik van onbeperkt koffie, thee en mineraalwater, koekjes en magazines die overal liggen. Naast de geurtjes en crèmes.

Zo trakteert het nieuwe Waldorf Astoria Beverly Hills op testers van het luxe merk La Prairie.

Bron: Skyscanner.nl.Beeld: Hotel Bristol, Parijs

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in