Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

London calling: Grootste Victoriaanse kas ter wereld weer open

Er is jarenlang gewerkt aan de restauratie van The Temperate House in Kew Gardens, maar het resultaat mag er zijn zeg!  De imposante kas werd gebouwd in 1863 als uitbreiding van het Palm House, dat ook in de botanische tuin staat. Door die uitbreiding was er plek voor bijzondere planten en bomen ...

London calling: Grootste Victoriaanse kas ter wereld weer open

Er is jarenlang gewerkt aan de restauratie van The Temperate House in Kew Gardens, maar het resultaat mag er zijn zeg! 

De imposante kas werd gebouwd in 1863 als uitbreiding van het Palm House, dat ook in de botanische tuin staat. Door die uitbreiding was er plek voor bijzondere planten en bomen uit Afrika, Australië, Nieuw Zeeland, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en de eilanden in de Stille Oceaan.

Nu, in 2018, is de verzameling nagenoeg intact en vind je er ruim 10.000 verschillende soorten planten en bomen, waarvan sommigen zelfs in het wild niet meer groeien.

15.000 stukken glas vervangen

Om The Temperate House in zijn oude glorie te herstellen, is flink wat werk verzet. 69.000 elementen van het gebouw zijn verwijderd, schoongemaakt, opgeknapt en teruggeplaatst en er zijn 15.000 stukken glas vervangen.

Maar wát een goed excuus om de Noordzee weer eens over te steken. Gaat dat zien!

Beeld en Bron: Mixed Grill

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in