Het hagelwitte zand tussen je tenen, een zacht ligbed en een parasolletje om de ergste hitte te doseren. We zijn dól op het strand. Er is onderzocht op welke stranden je daarvoor het diepst in de buidel moet tasten. Dus juist wél of niet gaan?

Hiervoor is gekeken naar een eventuele toegangsprijs en de kosten van het huren van een ligstoel en parasol op de meest populaire stranden ter wereld.

Er is ook gekeken naar de aantrekkelijkheid van ‘s werelds meest unieke kustbestemmingen en recente reistrends.

Wat volgens het onderzoek hoort bij een stranddagje zijn: een fles zonnecrème (200ml), een fles water (500ml), een biertje (een flesje van 33cl), lunch (inclusief een drankje en dessert per persoon) en een ijsje.

Totaalprijs

De optelsom van de kosten voor de toegangsprijs, huur van een ligstoel, parasol en bovenstaande items zorgt voor de totaalprijs waar deze top 10 op gebaseerd is. Een glaasje bubbels of een oestertje of zes zitten daar nog niet bij ;-)

  1. Anse Vata, Nouméa, Nieuw- Caledonië: € 78,57
  2. Finale Ligure, Ligurië, Italië: € 76,59
  3. Yonaha Maehama Beach, Okinawa, Japan: € 70,32
  4. Solanas Cagliari, Sardinië, Italië: € 65,46
  5. Waikiki, Hawaii, VS: € 64,85
  6. South Beach, Florida, VS: € 64,23
  7. Main Beach, New York, VS: € 63,60
  8. Plage de Pampelonne, Côte d’Azur, Frankrijk: € 63,45
  9. Manly Beach Sydney, NSW, Australië: € 62,03
  10. Seljesanden, Selje, Noorwegen: € 60,56

Bron onderzoek: Travelbird

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Zoals met zoveel dingen: sommige zaken wil je liever niet weten, andere kunnen heel nuttig zijn. Wist je dat je tafeltje opklappen bij stijgen en landen bijvoorbeeld moet om, in case of emergency, sneller het gangpad te kunnen bereiken?

Hieronder een paar tips en weetjes die vliegmaatschappijen niet altijd met ons delen. 

1. Veiligheid 

Bij een nachtvlucht worden de lichten gedimd en schuiven we de zonneschermpjes naar beneden om duisternis te creëren voor als het tijdens de vlucht weer vroeg licht wordt. Fijn om lekker te slapen, maar bij een noodgeval dien je diezelfde schermpjes juist omhoog te zetten.

Reden: alleen zo kan de brandweer naar binnen kijken en de situatie inschatten. Tijdens stijgen en landen moeten de tafeltjes worden opgeklapt, zodat ook je buurman bij het raampje een kans krijgt weg te komen bij een noodgeval.

Een stewardess tipte me om altijd het aantal stoelen tot aan de uitgang te tellen, bij rookontwikkeling heeft de aanwezige noodverlichting weinig zin en hoe vind je je weg dan naar buiten? 

2. Budgetmaatschappijen 

Veel maatschappijen zitten krap in hun brandstof; gewicht kost geld en met minder kan de vliegmaatschappij besparen en mogelijk verder stunten op de prijs.

Leuk, zo’n goedkoop ticket, maar minder fijn dat weersomstandigheden een landing kunnen vertragen en vliegtuigen in die situatie steeds vaker vanwege gebrek aan kerosine moeten kiezen voor een noodlanding.

Over een budgetmaatschappij gaat het verhaal de ronde dat piloten opdracht krijgen langzamer te vliegen om kerosine te besparen. Verder geldt natuurlijk: hoe goedkoper de ticket, hoe meer bespaard is op andere dingen.

3. Overboeking 

Is de vlucht waar jij mee weg wilt overboekt? Sommige maatschappijen bieden billijker compensaties dan andere aan bereidwillige passagiers die een vlucht later willen nemen.

Accepteer niet zomaar een (mager) voucheraanbod; als niemand zich meldt, en passagiers tegen hun wil aan de grond moeten blijven, krijgen ze een cashbedrag volgens vaste richtlijnen die geregeld hoger zijn (afhankelijk van jouw ticketprijs en de lengte van de opgedane vertraging). 

4. Gezinskorting? No way 

Reis je met een groot gezin of een groep vrienden? Boek alle tickets dan niet tegelijk in één boeking; vaak lopen de ticketprijzen na de tweede of derde passagier op. Probeer dan individueel of per kleine groepjes te boeken. 

5. Diner voor de piloot 

Sommige maatschappijen willen zelfs dat hun piloten in verschillende restaurants eten, of met een tussenpauze van ruim een uur hun maaltijd nuttigen. Om te voorkomen dat, indien het eten niet goed is, beide piloten er ziek van worden. 

6. Zoekgeraakte bagage 

Heb je de pech dat je koffer niet is aangekomen? Lees de regels van de vliegtuigmaatschappij aandachtig voor wat betreft vergoedingen. Vaak dien je een vergoedingsclaim binnen een bepaalde periode te doen. Daarna vervalt je recht op compensatie. 

7. Hygiëne 

Vliegtuigen en hygiëne; een slechte combinatie. Steek een ontsmettende tissue bij je en trek die grondig over je tafeltje voordat er iets eetbaars op verdwaald raakt. Sommige mensen verschonen de poepluier van hun baby erop en het schoonmaken van de tafeltjes gebeurt incidenteel. 

Er zijn mensen die op hun blote voeten in de yogahouding voor de wc staan en er zijn passagiers die het op diezelfde wc zo bont maken dat stewardessen besluiten het kleine kamertje de rest van de vlucht te sluiten.

Aan boord zijn goede schoonmaaksprays, maar tegen zoveel viezig geweld is geen kruid gewassen. 

8. Geannuleerde vlucht 

Als je vlucht wordt geannuleerd: ga in de rij staan bij de incheckbalie, maar probeer ze tegelijkertijd ook per telefoon te bereiken, soms krijg je daar eerder iemand te pakken die hetzelfde voor je kan regelen.

Passagiers hebben altijd recht op vergoedingen bij flinke reisvertraging, (die best interessant kunnen zijn en misschien een deel van jouw ergernis tempert).

Er zijn vaste EU-regels voor, die makkelijk op internet te vinden zijn, en waar iedere (Europese) vliegtuigmaatschappij zich aan moet houden. 

9. Ticketprijs 

Vergelijkingssites zijn handig, maar kosten vliegtuigmaatschappijen een fee, waardoor dezelfde vlucht soms duurder is dan op de site van de maatschappij zelf. 

10. Een goede plek 

Ongeveer 100 uur voor aanvang van de vlucht kijken maatschappijen naar hun bezetting en wordt er, indien nodig, geschoven met frequent flyer passagiers naar businessclass. Zo komen soms lastminute geweldige economy stoelen vooraan beschikbaar.

Check de plattegrond, wie weet zit je op het laatste moment toch op die fijne plek voorin. En hang je alsnog relaxed achterover met een glaasje, vliegangst of niet.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In de zomer willen we allemaal naar Parijs waar we maar niet op uitgekeken raken. Als je denkt dat je de stad al kent… met deze insidertips beleef je Paris als een Parisienne. 

Pierre Leonforte(58) is journalist voor een aantal bekende tijdschriften, schrijver en samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen. Hij pendelt tussen Milaan, Corsica en Parijs, maar zijn hart ligt in de lichtstad.

Zijn favoriete, geheime groene oase van rust:

‘De Japanse tuin aan de voet van het UNESCO-gebouw, gecreëerd door de beeldhouwer Isamu Noguchi in 1958. Behalve bamboe, magnolia en azalea’s staan er heel mooie beelden. Het is een prachtige plek om rustig te wandelen.’

www.mag.plantes-et-jardins.com

Coralie Gégu (31) is een rasechte Parisienne en verzorgt de pr voor grote namen als schoenontwerper Gianvito Rossi. Ze heeft een eigen pr-bureau, COMO.

Als zij zich even wil ontspannen in Parijs gaat ze naar:

‘De Japanse tuin van de Boeddha-galerij van het Guimet Museum is prachtig.

Hij is 450 vierkante meter groot, met gigantische bamboeplanten, decoratieve stapstenen, riviertjes en houten bruggetjes. In het paviljoen wordt thee geserveerd volgens de regels van de Japanse theeceremonie.’

www.guimet.fr

Pascale Abécassis (50) kent haar stad vanbinnen en vanbuiten. Als organisator werkte ze onder meer bij Guetta Events, voor dj David Guetta en zijn vrouw. Ze componeert, speelt piano en verzorgt nu alle activiteiten voor het Philippe Starck-restaurant Ma Cocotte.

Haar verborgen groentip in Parijs:

‘De tuin van het Musée de la Vie Romantique: een oase van rust.

Nog een grote verrassing is Le Jardin Saint-Giles-Grand-Veneur, op 200 meter van de Place des Vosges, verborgen achter een herenhuis. Je zit daar zo heerlijk, op een bankje tussen de rozen.’

Meer dan 30 tips van insiders voor Parijs

We vroegen deze Parijzenaars natuurlijk niet alleen naar hun verborgen groen tip. Ook hun meest romantische en historische plakken, favoriete restaurants, onderschatte musea en architectuurparels komen aan bod.

Ga je binnenkort naar Parijs, zorg dan dat de nieuwste Nouveau met meer dan 40 tips van deze insiders in je tas zit. Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.