Héél Agatha Christie, maar dan zonder moord. 

Voor de familie Crawley was de trein hét vervoermiddel voor de langere afstanden: we hebben in Downton Abbey iedereen van Anna tot Cousin Violet vele malen zien in- en uitstappen op het plaatselijke station. Voor wie ook eens zo in stijl wil reizen, is er nu de Highclere Castle Experience.

Natuurlijk gaan er moderne treinen in de richting van het kasteel dat in de serie model staat voor Downton Abbey. Maar voor wie iets méér wil dan de Great Western Railway is er nu Belmond’s British Pullman.

Article continues after the ad

De komende maanden gaan een paar keer per week de deuren van Highclere Castle, het voorouderlijk thuis van graaf en gravin van Carnarvon, exclusief open voor gasten die het Belmond arrangement hebben geboekt. Dit is gravin Fiona Carvernon, the lady of the house. 

De reis begint op Victoria Station in Londen, waar je in een wagon uit de jaren twintig stapt, compleet met beklede stoelen en tafels met vintage lampen.

Tijdens de drie uur durende reis wordt er in stijl gebruncht. Ter plekke krijg je een privérondleiding in Highclere Castle en de tuinen...

...voor je terugtreint naar Londen met een champagne-ontvangst en een drie gangen diner.

Zelfs Lady Mary zou dit goedkeuren. Prijs: vanaf 312 pond per persoon, Belmond.com

Foto's © Belmond, Carnival Films

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in