Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Heerlijk, je koffer pakken en er even tussenuit. Kriebelt het bij jou ook weer? De 'Time to Momo'-stedengids, voorheen bekend onder de naam '100%', tipt de populairste bestemmingen van dit moment en biedt daarmee inspiratie voor een onvergetelijke citytrip.

Je kunt natuurlijk al gaan genieten tijdens de kerstvakantie...

Article continues after the ad


Londen

De winter is het ultieme moment voor een trip naar het inspirerende Londen. De uitbundige versieringen die tijdens de donkere maanden oplichten, zijn wereldwijd beroemd en vormen een ideaal decor voor een winterse getaway. Shop in de hippe wijk Soho, bezoek de vele indrukwekkende musea en galleries of vaar in het romantische Little Venice over de Thames langs sfeervolle pubs en restaurants. Vergeet niet van het indrukwekkende uitzicht vanuit London Eye te genieten, een aanrader!  


Rome

De eeuwige stad met haar eeuwenoude geschiedenis, bekende verhalen en goed bewaarde gebouwen en opgravingen mag niet in dit overzicht ontbreken. Bezoek het bekende Colosseum, Forum Romanum of het Vaticaan, maar ga ook juist op ontdekking in de minder bekende wijken. Rome is niet alleen een walhalla voor cultuurliefhebbers, ook reizigers op zoek naar culinaire hoogstandjes zijn hier aan het juiste adres. Sterke espresso's, pasta zoals deze door de Romeinen bedoeld is en verse houtovenpizza's: de Italiaanse keuken biedt voor ieder wat wils.


New York

Het is iets verder van huis dan de andere citytrip-bestemmingen, maar het magische New York mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. The Big Apple, de Concrete Jungle of 'Nieuw Amsterdam' blijft een populaire bestemming. Ga op filmtour langs plekken waar bekende scenes uit films en series zijn opgenomen, shop in het charmante West Village en slenter urenlang door het prachtige Central Park. Bekijk de bijzondere architectuur aan de Upper West Side, bezoek de indrukwekkende musea van de Upper East Side en geniet van de meest bekende bezienswaardigheden in Midtown.  


Valencia

De Spaanse havenstad Valencia is vooral populair vanwege de combinatie van hippe stad met mooie stranden. Daarnaast biedt de stad een mix van opgravingen en moderne architectuur. Shopaholics kunnen terecht op een van de (overdekte) markten, slenteren langs de boetiekjes aan een van de boulevards of trendy winkels in de wijk L'Eixample ontdekken. Valencia leent zich uitstekend voor een fietstocht door de veschillende wijken, langs het water en door het Turia-park.

Doe mee en win
De stedengidsen van 'Time to Momo' nemen je mee op ontdekkingsreis in Europese steden. Er zijn 31 gidsen met wandelroutes en toeristisch highlights. Via de site en de app is het nu ook mogelijk om (thema)routes te downloaden. Lokale auteurs delen via de app en website alle actuele tips.

Nouveau mag 5 stedengidsen weggeven. Laat ons weten welke stad op jouw lijstje staat en wie weet kun je al 'voorgenieten' met een gratis Time to Momo-stedengids.

Je krijgt het reisvirus helemaal te pakken als je de website van Time to Momo bekijkt, hier vind je meer informatie.