'Het goudkleurige zand wordt omzoomd door okerkleurige rotsen.' Inge van der Steeg, Nouveau's digital producer, vindt het Portugese Praia da Falésia het mooiste strand van Europa.


Praia da Falésia is een langgerekte, met pijnbomen begroeide kuststrook net buiten de beroemde badplaats Albufeira in Portugal. Via een hellend pad is het zes kilometer lange strand te bereiken. Het goudkleurige zand wordt omzoomd door okerkleurige rotsen, die onder invloed van de zon allerlei tinten rood, geel en oranje kleuren. Zo mooi! In een ver verleden zat de zuidkust van Portugal vast aan Afrika. Toen de continenten zich van elkaar los scheurden, zijn deze rotsen gevormd. 

Article continues after the ad

Wanneer

De beste reisperiodes zijn het voor- en najaar. In de zomer is het er al gauw te heet.

Combineren met

* Huur een auto en ga weg van de kust. Zoek de mooie natuur op van de Algarve en drink een vinho verde onder de olijfbomen op een dorpsplein.

* Bezoek het dorpje Olhos d’Agua, proef de echte Portugese sfeer en maak kennis met de lokale bevolking. Olhos d’Agua is nog niet ontdekt door de vele toeristen die elk jaar naar de Algarve komen. 

* Het strand van Olhos d’Agua staat bekend om de zoetwaterbronnen die bij eb op het strand opwellen. Dit is een uniek natuurverschijnsel.

* Bezoek het oude Arabische dorp Loulé met de zigeunermarkt, Feira. Een kleurrijk schouwspel waar je allerlei smaakvolle lokale producten kunt aanschaffen. 

Strandtenten

Elk jaar komen er nieuwe strandtenten en ze zijn allemaal even leuk. De streekgerechten die vaak op de menukaart staan en die je zeker moet proberen zijn: 

* Cataplana de marisco: een stoofpotje met een mix van schaal- en schelpdieren. Lust je geen vis? Je kunt het gerecht ook bestellen met kip.

* Carne de porco à alentejana: varkensvlees met schelpjes. Misschien niet zo’n logische combinatie, maar o zo lekker.

* Frango piri-piri: heerlijke gebakken kip. 

Zo kom je er

Rechtstreeks vliegen op Faro. Of maak er een combinatiereis van: vlieg naar Lissabon, snuif een paar dagen cultuur, huur een auto en rij rustig naar de kust.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in