Dit is het Jaar van het Varken, volgens de Chinese astrologie. Zoek jouw Chinese teken en kijk welke vakantie goed bij jou past en met wie je het beste kan reizen.

Weet je je Chinese horoscoop nog niet? Zoek hieronder je geboortejaar:

More content below the advertising

Geit gedijt in Azië

Reizigsters geboren onder het teken van de Geit zijn vaak verlegen en gemakkelijk in de omgang. Een groepsreis vind je prima, maar je kan ook goed alleen reizen.

Je introverte karakter past perfect bij Azië. Denk aan Viëtnam of Thailand. Tip: vermijd drukke steden.

Reisgenoten: Konijn, Varken en Paard

Hond zoekt vertrouwde bestemmingen

Is jouw Chinese horoscoop de Hond? Dan reis je graag in klein, vertrouwd gezelschap. Met wie je reist, is belangrijker dan waarheen. Je gaat ook graag naar een plek waar je al eens geweest bent.

Dichtbijgelegen, goed bereisbare bestemmingen zijn ideaal. Spanje, Frankrijk, Italië.

Reisgenoten: Paard en Tijger

Avontuurlijke Aap

Je bent snel van geest en nieuwsgierig. Een bestemming moet uitdagend en interessant zijn. Jij maakt liever een stedentrip dan een strandvakantie.

Je houdt wel van wat reuring. Las Vegas, Cancun of Ibiza zijn je op het lijf geschreven, maar van een weekendje Londen word je ook al heel blij.

Reisgenoten: Draak en Rat

Haan houdt van luxe

Ben je geboren onder het teken van de Haan, dan reis je graag met vrienden. Luxe is belangrijk voor je en je leert graag nieuwe mensen kennen onderweg.

De VS is een aanrader en dan vooral New York, maar je luxehart maakt ook een sprongetje op een bestemming als Dubai, Parijs of Miami.

Reisgenoten: Os en Slang

Bourgondisch Varken

Als varken houd jij ervan om mídden in de natuur te zitten, ver weg van de drukte. Je aardige en gulle karakter zorgen ervoor dat het jouw reisgezelschap aan niets ontbreekt. Je bent een Bourgondiër, dus lekker koken, eten en drinken is een must.

Denk aan landen met een rijke keuken als Italië en Frankrijk, maar ook Japan is een aanrader voor je.

Reisgenoten: Konijn en Geit

Flexibele Rat

Geen georganiseerde reis voor jou Rat, jij regelt het liever zelf. En heel ver vooruit plannen doe je ook liever niet, je gaat op de bonnefooi. Plekken waar je al geweest bent, vermijd je óf er moet iets bijzonders op het programma staan.

Een vakantie in eigen land, vind je helemaal prima, als het maar ergens waar je nog niet geweest bent. Verder is Zuid Afrika een aanrader, te beginnen met Kaapstad. Kroätie, iets dichter bij huis, is ook een avontuurlijke aanrader voor je.

Reisgenoten: Os, Aap en Draak

Huiselijke Os

Je zoekt graag gebieden en plekken op waar je het eerder al naar je zin gehad hebt. Je wil gewoon lekker ontspannen zonder te veel poespas. En dat alles wel graag met je familie. Een georganiseerde reis vind je ook prima.

Spanje, Griekenland en Portugal zijn favoriet, maar je zou ook eens Orlando kunnen overwegen. Daar zijn veel themaparken voor de kinderen.

Reisgenoten: Rat, Slang en Haan

Onverschrokken tijger

Je bent avontuurlijk en competitief. Jij betreedt het liefst onbegaanbare paadjes en bent altijd op zoek naar een goed verhaal voor thuis. Je bent geen planner, liever vertrouw je op je intuïtie.

Steden zijn ideaal voor je, New York en Bankok bijvoorbeeld. Verder houd je van exotische bestemmingen zoals Indonesië, maar ook IJsland mag op je lijstje. Beetje in de buurt: probeer Corsica.

Reisgenoten: Paard, Varken en Hond

Cultuurliefhebbend Konijn/Haas

Je bent dol op kunst en geschiedenis, een vakantie zonder museumbezoek is niet compleet. Ook lekker eten is belangrijk voor je en je wil daar ook best iets aan uitgeven. Alles op je eigen tempo.

Rome, Florence, Bilbao of San Sebastian zijn dé steden voor jou als cultuurliefhebber. Zin in een meer exotische vakantie? Ga dan voor India of Nepal.

Reisgenoten: Varken en Geit

Energieke Draak

Je bent actief en barst van de energie. En je houdt ook wel van wat avontuur. Actieve vakanties vind je heerlijk, canyoning of klimmen bijvoorbeeld, maar van een avontuurlijke wandeling word je ook al heel blij.

Een safari in Kenia is natuurlijk ideaal voor jou, wandelen in Oostenrijk of een huttentocht maken op ski’s doe je ook graag. Op je bucketlist: Mardi Gras in New Orleans en het Carnaval in Venetië.

Reisgenoten: Rat en Aap

Exclusieve Slang

Je bent elegant, bereisd en je houdt van luxe. Het liefst zoek je een nieuwe bestemming op en je betaalt dan ook graag voor een unieke locatie of ervaring. Jij weet van je bestemming van tevoren al alle must-see’s, want je wil niets missen.

Bestemmingen: Wenen, Bilbao, Krakau of exotisch Curaçao en Dubai kunnen jouw goedkeuring wegdragen.

Reisgenoten: Os en Haan

Sociaal Paard

Je houdt van bestemmingen waar veel Reuring en gezelligheid is. Een resort vind jij helemaal prima, als je maar met je vrienden en familie bent.

De Portugese Algarve of een feestbestemming als Ibiza of St. Tropez. Liever in de natuur? Overweeg Ierland eens, daar weten ze ook wel wat gezelligheid is.

Reisgenoten: Tijger en Hond.

Bron: Homeaway.nl Beeld: iStock en Unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in