Glamperen oftewel luxe kamperen, dat is écht iets voor de Nouveau-vrouw. Arena One 99 Glamping, een bijzonder comfortabele camping in het prachtige noorden van Kroatië, Istrië, om precies te zijn, doet niet onder voor het gemiddelde 5-sterrenhotel. Tried and tested

In een baai in de buurt van Medulin liggen 199 luxe tenten op een met pijnbomen begroeide heuvel. De picture perfect glamping Arena One 99 is vorig jaar geopend en is een aanrader voor stellen (met of zonder pubers) en clubjes vriendinnen.

Article continues after the ad

Go glamping!

Voor de glampeer-rookies onder ons, de term ‘Glamping’ komt van ‘glamourous’ en ‘camping’. Het is nog steeds dé trend op kampeergebied en laat zien dat kamperen ook heel luxe en comfortabel kan zijn, net als thuis. Enne, als die glamping dan ook nog in het vakantieland du moment, a.k.a. Kroatië staat. Plus: glamping safaritenten en tipi's van twee tot zes personen heeft, dan zeggen wij: ga dit glampeeravontuur aan. Deze zomer nog, als het effe kan. 

Lekker luxe kamperen in Kroatië 

Midden in de natuur tref je Arena One 99 Glamping. De glamping voelt kleinschalig aan. Misschien komt dat omdat-ie autovrij is. Met golfkarretjes word je na check-in naar je tent gebracht. Het lijken net huisjes, maar heus: het zijn tenten. Aan de safaritent is een veranda gebouwd met uitzicht op zee (met een paar grote stappen sta je aan het water), waar twee fijne ligstoelen staan om na een dag strand of sight seeing nog even te chillen. Even terug naar dat dagje strand, door de kiezelstranden waar Istrië om bekend staat is het water ontzettend helder. Aan het strand kun je loungen (en lezen) in één van de cabana’s of op de ligbedden die je zowel in de zon kunt vinden als in de schaduw onder de bomen. Of: je gaat iets actiefs doen. Je kunt er bijvoorbeeld gratis deelnemen aan activiteiten, zoals: suppen of windsurfen met een professional. 

Ook belangrijk om te weten: de glamping telt vier restaurants. Een groter restaurant en - ja echt - een Illy koffiebar in de buurt bij de receptie en twee beach bars aan het strand. Bij de beach bars kun je ook ontbijten, ze hebben er een tiptop ontbijtbuffet en ice coffee op verzoek en je kunt er ook terecht voor lunch (denk aan: verschillende 'vega' burgermenu’s mét hippe, gekleurde burgertjes) en diner.

Speciaal voor de luxe reispaarden! 

Last but not least, de spa! Als glamping-gast kun je 30 minuten free of charge dobberen in de jacuzzi’s bij de spa en wellness. En dat is nog niet alles, want je kunt er ook je dag beginnen met een gratis yogales. Bonus? Je kunt er tegen betaling een fijne massage boeken in één van de tipitenten. Good to know: de spa en de jacuzzi’s vind je op het hoogste gedeelte van de glamping. Om ervoor te zorgen dat je niet badend in het zweet aankomt, kun je je laten brengen met één van de golfkarretjes. Je bent immers op vakantie. 

P.S. mocht je de glamping voor een dagje willen ontvluchten, huur dan een auto en tour naar het mooie Pula: met een rijke geschiedenis en een Romeins Amfitheater. Liever op het water dan on the road? Dan is een boottocht om de nabij gelegen 11 eilandjes te spotten een goed idee. Kost wat (zo'n 75 euro per persoon, uitgaande van een vriendinnenclub van 6 pax). Met de pitstop bij Sunshine beach bar (en diens goddelijke cocktails) als hoogtepunt. 

Beeld: Arena One 99 Glamping

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in