De wind door je haren, zout op je huid. Op de Waddeneilanden kun je niet alleen wandelen door de mooiste natuurgebieden, maar ook genieten van heerlijk eten en fijne wellness. Alle hotspots op een rij.

Eten, drinken, overnachten en dit is er allemaal te doen opTexel

Na een prachtige tocht door de duinen kun je hier bijkomen met een weldadig wolbad of vis eten bij een sterrenchef.

More content below the advertising


Eten en drinken doe op hoog niveau op Texel, maar je maakt er ook prachtige wandelingen. Dat ene leuke boerderijtje waar ze zelf ijs maken of een wolbad in een echte woolnes spa. Hier onze toptips op Texel

Fietsen en terug in de tijd op Terschelling

In de zomer gezellig druk, buiten het seizoen de perfecte plek om op te laden. Terschelling is een levendig eiland met mooie fietspaden en een grote hoeveelheid cafés voor heerlijke avonden.


Terug in de tijd in de leukste kroeg van het eiland of een bruisend bezoek aan Oerol. Daarnaast barst Terschelling van de authentieke lekkernijen die je her en der kan proeven. Je krijgt er geen genoeg van. Hier lees je Nouveau’s tips voor Terschelling

Schiermonnikoog is van alle markten thuis

De auto mag niet mee naar ‘Schier’. de bewoners zijn, geheel terecht, erg zuinig op hun eiland. Schiermonnikoog is met nog geen duizend inwoners de kleinste gemeente van Nederland en dus wat minder toeristisch. Ideaal voor natuurliefhebbers.


Pizza’s, tapas en roomboterbabbelaarlikeur? Dat gaat prima samen op Schiermonnikoog. Daarnaast heeft dit waddeneiland het breedste strand van Europa voor eindeloze strandwandelingen. Ook zeehonden spotten hoort daarbij. Eten, drinken en doen op Schiermonnikoog

Fijne restaurants, prachtige vergezichten en een goede hoteltip op Vlieland

Net als op Schiermonnikoog mogen hier geen auto’s komen. Gelukkig maar, want dat maakt Vlieland tot de ultieme uitrustplek. Ideaal voor een romantisch weekend.


Een paar goede restaurants maken een bezoekje aan dit eiland al de moeite waard. En deze fietstocht is ook een absolute must. Natuurlijk hebben we ook een hoteltip voor je en één van de mooiste trouwlocaties van het land. De leukste tips op Vlieland

Zo ontspan je ultiem op Ameland

Wanneer je aan komt rijden over de dijk en de zee tevoorschijn piept, schiet je vanzelf al in de ontspanningsmodus. Ameland is het ultieme home away from home-eiland. Met gezellige dorpjes waar het uitstekend shoppen is en restaurants om uren te dineren en een onvergetelijk likeurtje te drinken, het Nobeltje.


Voor de beste terrassen van de wadden, moet je op Ameland zijn. Daar is het prettig toeven na een fietstochtje. Er is ook een prachtige demonstratie van Oudhollandsch glorie die de moeite waard is. Na zo’n dagje uitwaaien, ben je wel toe aan een goede nachtrust. Ook daar hebben we een paar goede tips voor. Tips op Ameland

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in