Met champagne op de dansvloer met gelijkgestemden of American size XL-pleasure... Cruises zijn er in alle soorten en maten. Nouveaus Claudia en Anita namen de proef op de som en ontdekten dat de Love Boat anno nu allesbehalve oubollig is. Dit zijn hun tips zijdens zo’n heerlijke zorgeloze reis.

Claudia ging op een Europese cruise

Hoofdredacteur Claudia koos voor een all-inclusivecruise met een hoog luxegehalte: één personeelslid op anderhalve passagier. In een mum van tijd staat ze – met champagne op – te swingen op de dansvloer. Alleen ‘Captain Stubing’ ontbreekt nog.

Article continues after the ad

Regent/Seven Seas biedt hoogstaande cruises aan, waarbij persoonlijke service, luxe en comfort centraal staan. Het schip heeft 375 suites, alle met zeezichtbalkon.

Tijdens de mediterrane cruise vaar je in twaalf nachten van Barcelona naar Venetië, terwijl je onderweg ook Slovenië en Kroatië aandoet.

Wij gingen drie nachten mee. Op deze cruise is vrijwel alles complimentary, inbegrepen. Bijvoorbeeld fine dining en goede wijnen. Voor de spa en speciale dagtrips betaal je extra. Fooien en een grote verscheidenheid aan excursies in elke haven zijn ook inbegrepen.

Wat neem je mee?

Avondjurken en badkleding, maar ook  je sporttenue. Er is namelijk een goed geoutilleerde sportschool aan boord met een Servische drill instructor.

Neem platte schoenen mee. Wij zagen een Amerikaanse op huizenhoge hakken die overeind geholpen moest worden door het personeel – dat wil je liever niet.

Vooral doen als:

Je graag in de watten wordt gelegd door uiterst vriendelijk personeel en het fijn vindt om aan werkelijk niets te hoeven denken.

De cruise die wij maakten, kostte € 500 per persoon per dag. Daarbij is inbegrepen: overnachting, vervoer naar de aanlegplaats, eten, drinken (altijd beschikbaar) en entertainment. Vonden wij waar voor je geld.

Minder geschikt als:

Je een vrije vogel bent die liever haar eigen tijden en koers bepaalt. Het cruiseschip vaart namelijk gewoon weg als je niet op tijd aan boord bent.

Waar boek je dit?

Neem voor meer informatie over de meest inclusieve en luxe cruise-ervaring contact op met een reisagent of bezoek rssc.com.

Nouveaus modecoördinator Anita Willemars ging op internationale cruise

Ze wilde maar wat graag ondervinden of het nu echt zo bijzonder is: cruisen. Dat ze zintuigen tekort zou komen voor alles wat ze kon beleven, had ze nooit vermoed.

De Norwegian Breakaway is een groot schip met 14 passagiersdekken, 3963 passagiers en 1651 bemanningsleden. Het is een stad op zich, waar dag en nacht wat te beleven valt. Zwembad, sportschool, vele restaurants: alles is aanwezig.

Daarnaast worden er elke dag nog tenminste 80 activiteiten gepland, zoals danslessen, kooklessen, sportlessen, lezingen, coachinggesprekken, et cetera. Er zijn wel 100 verschillende reizen die je met de Norwegian Breakaway kunt maken.

Wat neem je mee?

Eigenlijk maakt het weinig uit; je mag alleen niet in badkleding het restaurant in, verder mag en kan alles. Dus een dame in avondjurk en hakken loopt gezellig naast iemand in korte broek en slippers.

Vooral doen als:

Je lekker actief wilt zijn en nieuwe ervaringen op wilt doen. Het grote schip is een stad op zich. Er zijn alleen al 20 verschillende restaurants. Vooral de Indiase keuken was bij mij favoriet, waardoor ik tijd tekort kwam om alle andere restaurants te testen.

Minder geschikt als:

Je van natuur en rust houdt. Je bent met een groot aantal mensen op het schip en hoewel je de menigte prima kunt ontlopen, kun je niet zo gemakkelijk van boord.

Waar boek je dit?

Je kunt deze cruise rechtstreeks boeken bij Norwegian Cruise Line, via ncl.eu. Ik heb de cruise gemaakt met de Norwegian Breakaway. NCL beschikt over zestien schepen en vele bestemmingen. De prijzen variëren per type hut/accommodatie.

Vanaf 2019 gaat Norwegian Cruise Line ook een aantal cruises vanaf Amsterdam uitvoeren.

Benieuwd naar Claudia's en Anita's ervaring? Die lees je nú in de nieuwe Nouveau.

Nu in de winkel, met een openhartige interview met Neelie Kroes, de fashiontrucs van Máxima, het geluk van 50+ en heel veel mode en beauty.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in