Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Christmas City Londen; waar kun je het beste shoppen, lunchen en eten?

Nog fijner dan een stedentrip maken is een citytrip in feestmaand december! Wij gingen je vast vooruit naar de heerlijkste hotspots in winters Hamburg, Antwerpen en natuurlijk Londen.  Londen is the place to be: sowieso, maar zeker tijdens de donkere dagen. Wat is er sfeervoller dan shoppen in he...

Christmas City Londen; waar kun je het beste shoppen, lunchen en eten?

Nog fijner dan een stedentrip maken is een citytrip in feestmaand december! Wij gingen je vast vooruit naar de heerlijkste hotspots in winters Hamburg, Antwerpen en natuurlijk Londen. 

Londen is the place to be: sowieso, maar zeker tijdens de donkere dagen. Wat is er sfeervoller dan shoppen in het feeëriek verlichte Harrods, Christmas pudding inslaan en met alle inkopen door de tunnel terug zoeven naar Nederland? Met de trein ben je er zo!

Shoppen in Londen

Londen is synoniem met shoppen. Luxe shoppen. 

In het legendarische Harrods kun je zo ongeveer terecht voor álles. Alleen er rondkijken is al genieten: al die blingbling, honderden nationaliteiten en steevast een larger than life kerstkunstwerk, vorig jaar van Dolce & Gabbana.

Ook het warenhuis Liberty moet je gezien hebben, gehuisvest in Shakespeareaanse vakwerkhuizen op Regent Street. Beroemd om zijn stoffencollectie.

Ook op Regent Street: de ultieme beautytip: de Jo Malone London flagship store. Zij verkopen o.a. exclusieve geuren en kaarsen die alleen in deze winkel verkrijgbaar zijn. Op en top Brits.

Je kunt hier ook om een hand- en armmassage vragen. Die is complimentary en echt een aanrader, zo tussen het shoppen door!

To do list als je in Londen bent voor de kerstsfeer

Foodmarkt Borough Market is een van de bekendste en oudste markten van Londen, een waar paradijs voor foodies. Het grootste overdekte marktterrein ligt onder de spoorbrug bij London Bridge.

Tip: boek een rondleiding via Secret Food Tours, dan krijg je voorrang bij de soms wel erg lange rijen.

Vanuit de Foodmarkt loop je heel mooi, langs een promenade, in tien minuten langs de Thames naar het Tate Modern-museum. Een oude energiecentrale, omgebouwd tot een groot kunstcentrum. Gratis entree.

Blijf je paar dagen langer in Londen, maak dan een uitstapje naar The Cotswolds, de landelijke streek van Jane Austen, waar ook prins Harry een optrekje heeft. Je komt er via Marylebone Station naar Oxford (een uur met trein). Koers dan bijvoorbeeld vanuit Oxford naar Broadway.

Lunchen in Londen

Lees ook: Hotspots: De leukste brunchtentjes in Londen

Uit eten in Londen

Ting Restaurant van Shangri-La at the Shard. Spectaculair uitzicht! Met een hoogte van 310 meter is de Shard niet alleen het hoogste gebouw van Londen, maar van heel West-Europa.

Zorg dat je er bent rond zonsondergang, na een afternoon tea bijvoorbeeld, en je weet niet wat je ziet!  ting-shangri-la.com