Toegegeven, in Bulgarije vind je nog tal van gebouwen uit de communistische tijd die pijn doen aan je ogen. Maar ben je eenmaal de drukte van de haven voorbij, in het verkeersvrije centrum, dan proef je de mediterrane sfeer van Varna, de bekendste badstad van Bulgarije.

Brede, groene boulevards en negentiende-eeuwse gebouwen nodigen je uit om neer te strijken bij de fonteinen, de kunstwerken en het uitgestrekte park. Zeker de Sea Garden aan de kust en de majestueuze kathedraal mag je niet missen.

Slapen doe je fantastisch in boutique hotel Hotel Hi en het Grand Hotel London en je kunt hier overal lekker eten voor een prikje. Heerlijke mezze in Oriënt, de klassieke Bulgaarse keuken in Staria Chinar, verse zeevruchten op vrijwel elk terras.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gronika (@gronika) op

Kleine baaien en palmbomen

Ook ten zuiden van de drukste havenstad van Bulgarije zijn er mooie ontdekkingen te doen aan de Zwarte Zee. De kustlijn schittert met kleine baaien en palmbomen. Op anderhalf uur rijden pronkt Nessebar, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, een absoluut pareltje met nog een Griekse tempel en Byzantijnse kerken.

Lees ook: Nieuw kapsel voor Julia Roberts: zó creëer jij 't zelf

Westerse luxehotels

In het moderne toeristische stadsdeel vind je westerse luxehotels zoals Sol Nessebar Palace, vlak bij het strand. In de mooie, mediterrane tuin zijn een ruime spa en een aquapark voor de kinderen gevestigd.

Orthodoxe kerken en visrestaurants met zicht op zee zetten hier de toon. In het stadscentrum liggen intiemere hotels, zoals de elegante Villa Elea met panoramisch uitzicht over stad en zee. Je logeert er al voor €75! 

Kijk voor meer informatie op visit.varna.bg.

Bestel Nouveau online

Ontdek meer prachtige plakken in de maart-editie van Nouveau. Koop de editie in de winkel of bestel 'm hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in