Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ben je al in Frankrijk? Vergeet niet deze selfie te maken!

Zondoorstoofde akkers met prachtige rijen paars – je kunt de lavendel bijna ruiken. Waar in het voorjaar Nederlandse bollenboeren niet weten hoe ze toeristen uit hun velden moeten houden, faciliteren hun Franse collega's graag een kiekje tussen de lavendel. Geen wonder, want de velden staan er mo...

Ben je al in Frankrijk? Vergeet niet deze selfie te maken!

Zondoorstoofde akkers met prachtige rijen paars – je kunt de lavendel bijna ruiken.

Waar in het voorjaar Nederlandse bollenboeren niet weten hoe ze toeristen uit hun velden moeten houden, faciliteren hun Franse collega's graag een kiekje tussen de lavendel.

Geen wonder, want de velden staan er momenteel op hun mooist bij.

In Provence is deze zomer dan ook sprake van een waar lavendeltoerisme, waarbij ook lavendelsiroop, lavendelgin, lavendelzout en lavendelbonbons gretig aftrek vinden.

Hoogtepuntje van zo'n streekbezoek is echter toch selfies nemen op een akker. Het heeft alles: fotogenieke lijnen, flatterende kleuren en dat prachtige licht dat ook schilders als Cézanne, Van Gogh en Picasso naar Provence trok.

Voor wie niet in de buurt is: Nederland heeft aan Granny's Bouquet een unieke lavendelboerderij in Stroe die het bezoeken waard is. Ook Olde Lamer ('Le Provence in de Polder') in Marknesse is ingesteld op selfienemers en zo zijn er nog meer lavendelkwekers van de koude grond.