Zondoorstoofde akkers met prachtige rijen paars – je kunt de lavendel bijna ruiken.

Waar in het voorjaar Nederlandse bollenboeren niet weten hoe ze toeristen uit hun velden moeten houden, faciliteren hun Franse collega's graag een kiekje tussen de lavendel.

Article continues after the ad

Geen wonder, want de velden staan er momenteel op hun mooist bij.

In Provence is deze zomer dan ook sprake van een waar lavendeltoerisme, waarbij ook lavendelsiroop, lavendelgin, lavendelzout en lavendelbonbons gretig aftrek vinden.

Hoogtepuntje van zo'n streekbezoek is echter toch selfies nemen op een akker. Het heeft alles: fotogenieke lijnen, flatterende kleuren en dat prachtige licht dat ook schilders als Cézanne, Van Gogh en Picasso naar Provence trok.

Voor wie niet in de buurt is: Nederland heeft aan Granny's Bouquet een unieke lavendelboerderij in Stroe die het bezoeken waard is. Ook Olde Lamer ('Le Provence in de Polder') in Marknesse is ingesteld op selfienemers en zo zijn er nog meer lavendelkwekers van de koude grond.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Claire | Travel Lover ✨ (@travelwith.claire) op

Ter inspiratie nog even wat Insta's, #lavenderfields

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Connecticut Lifestyles (@connecticutlifestyles) op

Een hoed doet het altijd goed. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Viktor Serebryakov 👆 (@rusky_macko) op

En ook een romantische zonnejurk...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door huyen chen (@chenhuyenchen) op

...lijkt onmisbaar op een lavendelselfie. Goed om te weten: in opkomende toeristengebieden als Slowakije en Moldavië wemelt het ook van de paarse velden. 

 

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in