Buiten de gebaande paden op stap met mensen die je álles over je reisbestemming kunnen vertellen, dit is wat we altijd al wilden...

Airbnb is niet meer weg te denken uit onze vakantielevens om meer goede redenen, zoals de gelegenheid om een luxe villa te huren op Bali of een dito riad in Marrakech. Het aanbod van het bedrijf wordt steeds veelzijdiger. Vers van de pers: Airbnb Adventures, waarbij je door lokale experts aan de hand wordt genomen voor een avontuur in hun land, maar dan op maat gemaakt. Leuk voor jezelf en om cadeau te geven!

Article continues after the ad

Buiten de gebaande paden

Meet: Airbnb Adventures, hierbij wordt een aaneenschakeling aan activiteiten aangeboden - die wel meerdere dagen in beslag kunnen nemen. Picture this: je gaat op avontuur met een kleine groep om juist buiten die gebaande reispaden te wandelen, en kennis te maken met ‘unique cultures and communities’. Ver weg van de bewoonde wereld en toeristen. Heerlijk!

Voor elk wat wils

Er is voor elke type vakantieganger wat: zo kun je bijvoorbeeld in Kenia ( te voet!) leeuwen spotten met Samburu-krijgers en op 'zeewiersafari' in Zweden. Ook kamperen in de Rocky Mountains in Colorado is een optie. 

Mogelijkheden én prijzen

De activiteiten worden in de meeste gevallen over meerdere dagen verspreid, al duren sommige avonturen zelfs weken. Neem: de 9-daagse trektocht door het Amazone regenwoud. Iets voor jou? Qua kosten kun je het overigens zo bont maken als je zelf wil. Het goedkoopste avontuur kost maar 79 dollar, maar de prijzen kunnen oplopen tot zo'n 5000 dollar. Keuze te over! 

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in