Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

9 redenen waarom je nú naar Griekenland wilt

Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken, het eten is geweldig en je hebt er het blauwste zeewater dat je ooit gezien hebt. En dat op een uurtje of 3 vliegen. Hier een paar pareltjes van de Griekse eilanden. 1. Athene Wat een heerlijke stad. Nouveau’s modeblogger Anita noemt het ...

9 redenen waarom je nú naar Griekenland wilt

Het verveelt nooit, er is altijd iets nieuws te ontdekken, het eten is geweldig en je hebt er het blauwste zeewater dat je ooit gezien hebt. En dat op een uurtje of 3 vliegen. Hier een paar pareltjes van de Griekse eilanden.

1. Athene

Wat een heerlijke stad. Nouveau’s modeblogger Anita noemt het ook wel 'het Amsterdam in de jaren tachtig'. Dat komt waarschijnlijk doordat er overal graffiti te zien is, en er zulke verrassende en creatieve koffietenten en restaurants zijn.

Natuurlijk zijn de musea en de Akropolis een must, maar wandelend door de straten vind je in Athene zo’n leuke mix van oosterse en westerse invloeden, dat het nooit verveelt.

2. De Cycladen

Er zijn zóveel eilanden in Griekenland (zo’n 6.000 waarvan 227 bewoond) dat het bijkans onmogelijk is ze allemaal te bezoeken.

Paros, Sifnos en Naxos gegaan, eilanden die in de Cycladen liggen. Ook Máxima en Willem-Alexander schijnen vanuit hun Griekse vakantievilla naar Sifnos te zeilen, om aan te leggen én te lunchen.