In de zomer willen we allemaal naar Parijs waar we maar niet op uitgekeken raken. Als je denkt dat je de stad al kent… met deze insidertips beleef je Paris als een Parisienne.

Pierre (58) is journalist voor een aantal bekende tijdschriften, schrijver en samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen. Hij pendelt tussen Milaan, Corsica en Parijs, maar zijn hart ligt in de lichtstad. Dit zijn zijn favoriete adresjes in Parijs, van restaurants naar romantische plekjes, parken en pareltjes die bijna niemand kent.

1. Meest romantische plek

‘De renbaan van Vincennes, waar nachtelijke races worden georganiseerd. De renbaan, de paarden, de lichten: een bijna magische sfeer.’ www.vincennes-hippodrome.com

More content below the advertising

2. Onderschat museum

‘Het Bourdelle Museum, het huis en atelier van beeldhouwer Emile-Antoine Bourdelle. Echt een pareltje, dankzij de fijne sfeer, het groen eromheen en de eigenzinnige mode-exposities.’ www.bourdelle.paris.fr

3. Boetiek

‘Saint Laurent noemde Bernard Zins ooit “de broekenkoning”. Hij omschreef zichzelf als ingénieur-pantalonnier. Waarmee hij maar wil zeggen dat hij uitstekend geknipte broeken heeft. Voor heren en dames.’ www.zins.com

4. Verborgen groen

‘De Japanse tuin aan de voet van het UNESCO-gebouw, gecreëerd door de beeldhouwer Isamu Noguchi in 1958. Behalve bamboe, magnolia en azalea’s staan er heel mooie beelden. Het is een prachtige plek om rustig te wandelen.’ mag.plantes-et-jardins.com

5. Architectuurparel

‘La Cité Universitaire, ooit gebouwd als campus voor de Universiteit van Parijs. Deze campus is ontworpen als een stad met veertig gebouwen, van het Braziliaanse huis van Le Corbusier tot het Nederlandse College van Dudok.’ www.ciup.fr

6. Verrassend om te doen

‘Breng een middag door in de Bilipo, de Bibliothèque des littératures policières, gewijd aan misdaad, politie en spionage. Ofwel: leer de duistere kant van Parijs kennen in het Quartier Latin.’ equipement.paris.fr

7. Lekkernijen

‘Bread & Roses is een patisserie en traiteur annex eetadres. Pas geleden kocht ik er wat lekkere zoute koekjes, toen een blonde dame achter me net hetzelfde bestelde. Het bleek Catherine Deneuve te zijn, die er ook vaste klant is!’ www.breadandroses.fr

8. Historische plek

‘Le Palais Royal, een voormalig koninklijk paleis met tuin tegenover het Louvre maar toch verscholen, vreedzaam en nostalgisch. Als het regent, kun je er onder de galerijen wandelen.

Je ziet er mooie dingen, koopt er mooie dingen en ontmoet er mooie mensen. Op-en- top Parijs.’ www.domaine-palais-royal.fr

9. Kloppend hart

‘Veilinghuis Drouot.’ www.drouot.com

Meer weten over Pierre Leonforte? www.pierreleonforte.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in