Onze tijdlijn vult zich met zonovergoten foto's op Europa's ski-pistes. Het is dat de temperatuur 's nachts nog een béétje onder het nulpunt daalt, anders bleef er weinig te skiën over. Waar wil je extra aan denken bij warm wintersportweer?

1. Drinken!

Je bent lekker in beweging en ongemerkt verlies je ook behoorlijk wat vocht. Zeker met warm wintersportweer: Veel (water) drinken. Neem een extra plastic fles of bidon met water mee zodat je af en toe in de lift een slokje neemt om je vocht op peil te houden.

More content below the advertising

Als je dat niet doet kan je hoofdpijn krijgen door het vochttekort en als je meteen aan de alcohol gaat na het skiën, komt deze ook dubbel zo hard aan.

2. Houd je jas aan

Als je op het terras zit na een paar afdalingen, is de verleiding groot om je jas uit te trekken. Denk er wel aan dat je niet alleen in een thermo-shirt of t-shirt blijft zitten.

Je bezwete truitje koelt snel af in de toch wel frisse buitenlucht en dan vat je heel snel kou, zeker als er een windje staat. Doe je jas dus wel lekker open, maar houd 'm aan of trek een droge trui aan.

3. Goede bescherming

Behalve dat winterkleding je warm en droog houdt, is het ook bedoeld als bescherming. Want als je in een t-shirt of simpel truitje skiet en je valt, is dat echt behoorlijk onaangenaam. Kies voor een dunner jasje of een fleece-trui als het met je ski-jas echt niet uit te houden is.

4. Laagjes laagjes laagjes

Dat is het geheim voor wintersporten in deze temperaturen. Zorg voor meerdere laagjes zodat je ook iets uit kan trekken als het te warm is, maar dan evengoed nog wel genoeg aan hebt.

Een droge trui of een extra thermoshirt in je rugzak is aan te raden en hopelijk heb je verschillende diktes trui meegenomen zodat je een beetje kan variëren.

5. Smeer 'm

Verzorg je huid extra goed als het zo zonnig is op de piste. Je zit in de bergen dichter bij de zon en de sneeuw reflecteert ook nog eens. Factor 50 is echt geen overbodige luxe.

Neem je zonnebrandcrème mee zodat je bij de koffie-pauze en lunch nog even een nieuw laagje op kan smeren. Zorg ook voor een goede beschermingsfactor voor je lippen en vergeet op het terras je oorschelp niet in te smeren. 

6. Draag een goede zonnebril

Dat je geen zin hebt in die grote ski-bril met dit weer, snappen wij heel goed. Maar omdat het (zon)licht op de berg zo fel is, is het écht belangrijk om een goede UV-bescherming in je zonnebril te hebben.

Investeer hierin, want als je sneeuwblind wordt, zie je echt sterretjes. Houd je zonnebril ook op op het terras.

Mode-expert Anita Willemars geeft natuurlijk het goede mode-voorbeeld. Helemaal on trend (metallic). Viel Spass!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A N I T A W I L L E M A R S (@anitawillemars) op

Beeld: Joan Oger by unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wat worden we toch gelukkig van wandelen. En of dat nu in de polder is of op de hei, het is een heerlijke manier om je hoofd even leeg te maken en te bewegen. Toe aan iets meer uitdaging? Overweeg dan eens één van deze 11 uitdagende, maar prachtige wereldse wandelingen.

1. Wales in de zomer: Snowdonia

Klim over de 14 toppen van Snowdonia (foto hierboven) in een lang weekend deze zomer. Uitzonderlijk mooi en ruig en je ziet er wilde pony’s en prachtige rotsformaties. Top te bereizen, je bent er zo.

More content below the advertising

2. Nieuw Zeeland: Routeburn track

Hier loop je in drie dagen ruim 30 kilometer door de Zuidelijke bergen over oude Maori-paden. Onovertroffen, een prachtige manier om dit land te verkennen. En je blijft je verbazen, want meren, watervallen en bergen buitelen over elkaar heen van schoonheid. Ruig en wonderschoon tegelijk.

3: Spaanse ‘route des doods’: Caminito del Rey

Dat klinkt ietwat onheilspellend, maar je loopt dan ook (veilig) langs afgronden en smalle paden. De uitdagende Caminito del Rey, vlakbij Malaga, is nu 7 kilometer lang, maar wordt later in 2019 uitgebreid met nóg 7 kilometer door de bossen van natuurpark Desfiladero de los Gaitanes.

4. Borneo’s hoogste en meest heilige berg: Mt. Kinabalu

Mount Kinabalu is niet voor angsthazen. Je loopt zo’n 16 kilometer met een hoogteverschil van 2400 meter. Pittig dus, soms heb je zelfs de aangebrachte veiligheidstouwen nodig om verder te lopen/klimmen.

Kracht en een goede conditie zijn vereist, maar dan maak je ook wel een onvergetelijk mooie tocht. Volgens UNESCO is het een must-see voor natuurliefhebbers.

5. Bloemenpracht op de Italiaanse weides van Dromaé

Boven het dorp Mezzolago in Trentino maak je van mei tot juni één van de mooiste wandelingen ooit. Voorzichtig klimmend door het bos, heb je nog geen idee van het wonder dat boven je ligt... 

Éénmaal boven de boomgrens kleuren de weides in Dromaè roze van de fuchsia bloem en felgeel van de narcissen zo ver als het oog reikt. Uitzonderlijk.

Ook fijn: Je maakt deze wandeling in een dagdeel.

6. Chinese traptredenberg Huangsang

Mt. Huángshān is een geliefd onderwerp voor schilders én dichters. Maar zo lieflijk als de berg eruit ziet, zo uitdagend is de 22-kilometer lange wandeling die je maakt over uitgehakte traptreden.

Getrainde benen en vooral kuiten zijn gewenst anders kom je de dagen erna écht je bed niet meer uit.

7. Zuid-Afrika’s hoogtepunt: Tafelberg

Natúúrlijk mag de Tafelberg niet in dit rijtje ontbreken. Het baken in Kaapstad geeft een machtig uitzicht over de stad en ook Lion’s Head en Devil’s Peak zijn de moeite waard. Alle drie de bergen zijn prima in een dag te bewandelen.

Een heerlijk Zuid-Afrikaans glas wijn is daarna welverdiend.

8. W: Chili’s meest bekende wandelroute

De W-vormige route in Torres del Paine National Park is één van de meest bekende wandelroutes ter wereld en niet voor niets. Heel de route is ongeveer 70 kilometer lang en ook uitdagend door het wisselvallige weer, de gletchers, meren en het grillige landschap.

Trek er in meerdere dagen doorheen en je waant je alleen op de wereld in deze overweldigende natuurpracht.

9. PCT: Noord Amerikaanse filmroute

De Pacific Crest Trail loopt van Mexico tot Canada, maar je kan er ook delen van lopen, zoals Reese Witherspoon doet in de film ‘Wild’. De route loopt door 25 natuurparken en is erop ingericht om lange trekkings te maken en onderweg je tent op te zetten.

10. Dramatisch IJsland: Laugavegurinn

Laugavegurinn , de 77 kilometer lange tocht door het binnenland van IJsland, staat garant voor dramatische vergezichten gecreëerd door de vulkanen, watervallen (22!) en geisers. Een onovertroffen landschap.

11. Spectaculair Canadees uitzicht: Skylinetrail

De Skylinetrail zegt het eigenlijk al, het grootste deel van deze 44 kilometer lange wandeling, loop je boven de boomgrens en dat levert prachtig uitzicht op de Canadese Rockies op.

Bron: Architectural Digest en Nouveau. Beeld: unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Aankomende week is het weer Paris Fashion Week! En als je toch in Parijs bent, wil je natuurlijk het liefst een hotel met uitzicht op het landmark der landmarks: De Eiffeltoren. Bij deze 5 hotels zit je dan helemaal goed.

1. Hotel Montaigne

More content below the advertising

Met 5 sterren in Parijs’ 8ste arrondissement staat het Hotel Montaigne midden tussen veel populaire musea, theaters en boutiques. Verwacht veel marmer en abstracte patronen en een uitzicht om van te smullen.

6 Avenue Montaigne; montaigne-hotel.com

2. Shangi-La

Op minder dan een halve kilometer ligt een van Parijs’ meest luxe hotels: Het Shangri-La. Napoléon Bonaparte’s neef woonde er, wat wellicht iets verklaart over de grandeur van het gebouw. Bladgoud en brons schitteren je tegemoet én je kan de Eiffeltoren bijna aanraken.

10 Avenue d’Iéna; shangri-la.com

3. La Bourdonnais

Ogh, we zijn zo dol op de boutiquehotels in de franse lichtstad. De kamers van La Bourdonnais zijn geïnspireerd op de reizen van Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais, een luitenant van de Franse Oost Indische Compagnie.

Dat zie je terug in de vele antieke globes en reisboeken. Verder veel stemmig bruin en oranje. Vanaf de hoger gelegen kamers heb je een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

111–113 Avenue de la Bourdonnais; hotellabourdonnais.com

Lees ook: De 7 meest stylish restaurants in Parijs waar je geweest wil zijn.

4. San Régis

Het hotel San Régis biedt het béste uitzicht op de Eiffeltoren vanaf de privé-terrassen van de Deluxe Junior Suites. Dit sjieke hotel in het Champs Elysées district is zo stijlvol als het maar kan.

Een aanrader, maar dan dus wel in één van die suites met ongeëvenaard uitzicht.

12 rue Jean Goujon; hotel-sanregis.fr

5. Pensinsula Paris

Niet alleen de Eiffeltoren, maar vanuit het Peninsula Parijs heb je een uitzicht over héél de stad. Dit elegante hotel staat in één van onze favoriete straten van de stad. Avenue Kléber.

Gaat dat zien!

19 Avenue Kléber; paris.peninsula.com

Bron: Architectural Digest. Beeld: Shangri-La Paris

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in