Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5x hidden gems in Zuid-Europa waar je nú heen wilt

Je dacht dat je Zuid-Europa wel kende. Maar Nouveau vond er buiten de platgetreden paden plekken om nooit te vergeten. Vijf topbestemmingen, voor ieder wat wils. 1. Lekker nietsdoen in Chalkidiki Azuurblauwe zee, diepgroene naaldbomen, fijn wit zand, felroze geurige bougainville, zacht gefilterd ...

5x hidden gems in Zuid-Europa waar je nú heen wilt

Je dacht dat je Zuid-Europa wel kende. Maar Nouveau vond er buiten de platgetreden paden plekken om nooit te vergeten. Vijf topbestemmingen, voor ieder wat wils.

1. Lekker nietsdoen in Chalkidiki

Azuurblauwe zee, diepgroene naaldbomen, fijn wit zand, felroze geurige bougainville, zacht gefilterd zonlicht, verlaten dorpjes... Het Griekse schiereiland Chalkidiki heeft het allemaal.

Troef: citytrip

Mocht je, hoe onwaarschijnlijk ook, genoeg krijgen van het niksen, dan kun je cultuur snuiven in Griekenland's tweede stad Thessaloníki. Druk, gezellig en een ware hotspot in opkomst.

Butlerservice en villa's met privé-zwwembad

Vorig jaar werd bij Eagles Resort, een van de mooiste boetiekhotels van Chalkidiki, een reeks gloednieuwe villa’s toegevoegd. Boek er een villa met een eigen zwembad, van waaruit je een prachtig panoramisch zicht hebt op de zee. Zeker met de 24-uurs butlerservice, geen straf.

visit-halkidiki.gr

2. Puur natuur in de Julische Alpen

Voor wie van gezonde berglucht houdt, is het aangenaam toeven in Slovenië, vooral in het grensgebied met Oostenrijk en Italië. Het beroemde Meer van Bled betovert je meteen met zijn decor van bergtoppen, groene valleien en sprookjesachtige bossen.

Na het fietsen of wandelen koel je af in een van de vele meren.

Troef: gastronomie 

De lokale gastronomie is hier van hoog niveau. De Sloveense Ana Ros is uitgeroepen tot de beste vrouwelijke chef ter wereld en was op Netflix te zien in Chef’s Table. Geniet van haar kookkunst in restaurant Hisa Franko in Kobarid.

slovenia.info

3. Hip surfersparadijs in Tarifa

Net voorbij de drukke Costa del Sol, richting Portugal, tref je de veel relaxtere Costa de la Luz. Het is er nooit te heet, want waar de Atlantische Oceaan de Middellandse Zee ontmoet, waait het altijd wel.

De golven zijn er ronduit indrukwekkend en dat maakt het authentieke kuststadje Tarifa een trekpleister voor ervaren surfers.

Troef: weidse stranden

Tarifa is de zuidelijkst gelegen stad in Spanje. Zoek je graag de rust op, dan geniet je vast van de weidse stranden van Bolonia, Valdevaqueros en Zahara de los Atunes.

andalucia.com

4. Kunst en cultuur aan de kust van Montenegro

Ga net iets verder dan het drukke Dubrovnik en je belandt in het kleine Balkanland Montenegro, met een zonovergoten kustlijn die weinigen kennen. Je vindt er Venetiaanse steden en roze getinte stranden. Becici is al in 1935 in Parijs verkozen tot het mooiste mediterrane strand.

Troef: de Adriatische Riviera

Met baaien, kliffen, eilandjes, riffen en maar liefst zeventien prachtige stranden is de Adriatische Rivièra rond badplaats Budva een aaneenschakeling van verrassingen.

Er zijn niet alleen hippe stranden zoals Jaz, maar ook kleine, verstopte zandstranden van driehonderd meter. Kamenovo bijvoorbeeld, met maar één strandbar, of Queen’s Beach en King’s Beach, de favoriete hideaways van de jetset.

Fijne hotels

In de hotels en restaurants kun je je de nodige luxe permitteren, want de prijzen zijn nog laag in deze regio. In badplaats Budva kun je terecht bij prachtige hotels aan de promenade.

rivijera.net

5. Veelzijdig Sardinië

Kun je niet kiezen tussen bergen en strand? Wil je natuur én een vleugje glamour? Dan is Sardinië de ideale bestemming. Dit aangename eiland biedt hippe en chique hotspots, maar ook ruige bergen en watervallen.

Troef: schilderachtige settings

De fascinerende rotsen, uitgestrekte wijngaarden en gouden stranden kun je bewonderen op vele manieren. Wat dacht je van Il Trenino Verde, het groene treintje, met drie kronkelende routes door de ongerepte omgeving?

In de hippe bars in de jachthaven van Porto Cervo is het heerlijk loungen, en luieren kun je aan smaragdgroene stranden op de Maddalena-eilanden.

Boek een belevenishotel

Via Just Sardinia boek je bijzondere logies op het platteland. Myo Hotel Rocce Sarde bijvoorbeeld, hooggelegen met een panoramisch zwembad tussen de rotsen en uitzicht op de smaragdgroene Costa Smeralda, waar chique zeiljachten ronddobberen.

myohotelroccesarde.com

Beeld: Hollandse Hoogte en iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in