Tijdens een zomer als deze hoef je helemaal niet naar verre oorden voor de zon en de warmte. En ook niet voor strand en zee. Zuid-Frankrijk heeft palmen; wij hebben Texel. En nog veel meer schitterende stranden. Vijf redenen waarom Nederland de mooiste kustlijn van Europa heeft. En je dus niet over de grens hoeft om van een heerlijke strandvakantie te genieten.

Reden 1: de lengte

Waarin een klein land groot kan zijn! De kustlijn van Nederland telt 451 kilometer: van Zeeland tot Rottumerplaat. Met zo’n lange kustlijn is er altijd wel een geschikte vakantieplek aan zee te vinden!

Voor zonaanbidders zijn er brede, toeristische zandstranden, maar ook als je van rust en lange strandwandelingen houdt kun je je hart ophalen aan de Nederlandse kust.

Natuurliefhebbers gaan vogels en zeehonden spotten op de Wadden, wie houdt van drukte en gezelligheid vindt het in Bloemendaal of Scheveningen. Ontdek jouw ideale strand via Startpagina.nl.

Article continues after the ad

Reden 2: de duinen

Een duinlandschap als in Nederland vind je nergens anders in Europa. En onze unieke, uitgestrekte duingebieden vormen een walhalla voor talloze dier- en plantensoorten.

Hoewel slechts 1 procent van heel Nederland uit duinen bestaat, komen hier wel maar liefst 75 procent van alle Nederlandse planten- en vogelsoorten voor. Je kunt er uren wandelen, fietsen of joggen. Geniet van mooie vergezichten en de frisse lucht. Verrekijker of fotocamera mee en genieten maar!

Reden 3: de accommodaties

Hoe je de vakantie aan de kust ook wilt doorbrengen, je vindt altijd een accommodatie die bij je past. Van natuurcamping tot all-inclusive resort en van privé vakantiehuis op het strand tot bungalow op een vakantiepark.

En juist omdat we in Nederland altijd voorbereid zijn op minder mooi weer, is er ook voldoende vertier te vinden naast het strand. Bezoek een leuk museum of een stad die je nog niet kent. Laat je verrassen door de leuke plekken, waarvan je het bestaan niet eens vermoedde.

En dat allemaal in je eigen land! Via Startpagina.nl vind je hotels, campings en vakantieparken langs de Nederlandse kust.

Reden 4: de badplaatsen

Behalve mooie natuurgebieden en brede zandstranden bezit Nederland aan zee uiteraard heel veel gezellige en bruisende badplaatsen. Van Cadzand tot Katwijk en van Scheveningen tot Schoorl.

Flaneer langs de boulevards, bezoek leuke boetiekjes en verrassende galeries of plof neer bij een van de talloze strandtentjes voor een hapje en een drankje.

Reden 5: de zonsondergang

Om te genieten van een spectaculaire of romantische zonsondergang in de zee hoef je echt niet naar een Grieks eiland. De Nederlandse Noordzeekust vormt een prachtig podium om de zon in de zee te zien zakken.

Heerlijk om samen van te genieten als je na een lange stranddag nog wat eet en een drankje drinkt in een van de vele prachtige strandpaviljoens langs de kust.

Zin gekregen in een vakantie een de Nederlandse kust? Meer inspiratie, accommodaties en bestemmingen vind je via Startpagina.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in