Wat zijn dé trendsteden dit jaar voor zo’n heerlijke city break? Lekker ontspannen slenteren, geïnspireerd raken in musea en heerlijk borrelen. Snel boeken, want deze steden zijn nu op hun best en je bent er zo!

1. León, Spanje

Article continues after the ad

Het noordwesten van Spanje ligt buiten de gebaande paden. De ideale bestemming voor avontuurlijke fijnproevers, want dit jaar is León de gastronomische hoofdstad van Spanje, met de nadruk op tapas. De stad telt immers de meeste tapasbars van heel Spanje.

Vergeet daarnaast restaurants als Cocinandos niet.Spaanse topchefs Juan Mari Arzak, Martín Berasategui en de Roca-broers zijn fan!  Moderne kunst vind je in het MUSAC en het Casa Botines van Antoni Gaudí.

2. Antwerpen, België

Antwerpen schittert dit jaar, en hoe! Er wordt namelijk tegelijkertijd Diamant- én Barokjaar gevierd. Klinkende namen als Jan Fabre en jonge kunstenaars laten zich inspireren door Rubens, barokmuzikanten voeren je terug naar 1600, dansers mixen urban beats en klavecimbel.

Nieuw is het diamantbelevingscentrum DIVA Antwerp Home of Diamonds.

3. Dundee, Schotland

De Schotse stad die rijk werd door haar textielproductie, begint aan een nieuw leven als trekpleister voor toeristen. De kade wordt opnieuw aangelegd, de oude pakhuizen gerenoveerd. Klap op de vuurpijl is het dit jaar geopende V&A designmuseum.

Er zijn maar liefst duizend hotelkamers bij gecreëerd om de verwachte drie miljoen bezoekers per jaar een bed te bieden. Voor golfliefhebbers is er nog meer goed nieuws: er zijn diverse prachtige golfbanen vlakbij, waaronder de wereldberoemde St. Andrews.

4. Florence, Italië

In dé kunststad bij uitstek is de renovatie afgerond van de beroemde overdekte Vasari-doorgang tussen het Palazzo Vecchio en het Palazzo Pitti. Het Uffizi-museum hanteert flexibele, lagere entreeprijzen.

Bovendien is het Franco Zeffirelli Center for Performing Arts pas geopend, een must-see voor iedere film- en operaliefhebber. Modeliefhebbers moeten in de nieuwe Gucci Gardens zijn en zeker ook in het Gucci-restaurant, dat gerund wordt door driesterrenchef Massimo Bottura. Sta je al te popelen?

5. Abu Dhabi, VAE

Met het pas geopende Louvre Abu Dhabi zet de hoofdstad van de Arabische Emiraten zich op de kaart als het Parijs van het Midden-Oosten. Echt een stad om nú naartoe te gaan, voordat de grote massa haar ontdekt.

Wandel over Corniche Beach, langs het blauwe water van de Perzische Golf met zicht op de futuristische skyline. Of shop ‘till you drop in de moderne winkelcentra. Logeren in luxehotels is hier vanzelfsprekend en vaak verrassend betaalbaar.

Hoteltips van Nouveau

In de Nouveau van deze maand vind je per stad 5 tophoteltips. Nu in de winkel!

Beeld: Hollandse Hoogte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in