Wat zijn dé trendsteden dit jaar voor zo’n heerlijke city break? Lekker ontspannen slenteren, geïnspireerd raken in musea en heerlijk borrelen. Snel boeken, want deze steden zijn nu op hun best en je bent er zo!

1. León, Spanje

More content below the advertising

Het noordwesten van Spanje ligt buiten de gebaande paden. De ideale bestemming voor avontuurlijke fijnproevers, want dit jaar is León de gastronomische hoofdstad van Spanje, met de nadruk op tapas. De stad telt immers de meeste tapasbars van heel Spanje.

Vergeet daarnaast restaurants als Cocinandos niet.Spaanse topchefs Juan Mari Arzak, Martín Berasategui en de Roca-broers zijn fan!  Moderne kunst vind je in het MUSAC en het Casa Botines van Antoni Gaudí.

2. Antwerpen, België

Antwerpen schittert dit jaar, en hoe! Er wordt namelijk tegelijkertijd Diamant- én Barokjaar gevierd. Klinkende namen als Jan Fabre en jonge kunstenaars laten zich inspireren door Rubens, barokmuzikanten voeren je terug naar 1600, dansers mixen urban beats en klavecimbel.

Nieuw is het diamantbelevingscentrum DIVA Antwerp Home of Diamonds.

3. Dundee, Schotland

De Schotse stad die rijk werd door haar textielproductie, begint aan een nieuw leven als trekpleister voor toeristen. De kade wordt opnieuw aangelegd, de oude pakhuizen gerenoveerd. Klap op de vuurpijl is het dit jaar geopende V&A designmuseum.

Er zijn maar liefst duizend hotelkamers bij gecreëerd om de verwachte drie miljoen bezoekers per jaar een bed te bieden. Voor golfliefhebbers is er nog meer goed nieuws: er zijn diverse prachtige golfbanen vlakbij, waaronder de wereldberoemde St. Andrews.

4. Florence, Italië

In dé kunststad bij uitstek is de renovatie afgerond van de beroemde overdekte Vasari-doorgang tussen het Palazzo Vecchio en het Palazzo Pitti. Het Uffizi-museum hanteert flexibele, lagere entreeprijzen.

Bovendien is het Franco Zeffirelli Center for Performing Arts pas geopend, een must-see voor iedere film- en operaliefhebber. Modeliefhebbers moeten in de nieuwe Gucci Gardens zijn en zeker ook in het Gucci-restaurant, dat gerund wordt door driesterrenchef Massimo Bottura. Sta je al te popelen?

5. Abu Dhabi, VAE

Met het pas geopende Louvre Abu Dhabi zet de hoofdstad van de Arabische Emiraten zich op de kaart als het Parijs van het Midden-Oosten. Echt een stad om nú naartoe te gaan, voordat de grote massa haar ontdekt.

Wandel over Corniche Beach, langs het blauwe water van de Perzische Golf met zicht op de futuristische skyline. Of shop ‘till you drop in de moderne winkelcentra. Logeren in luxehotels is hier vanzelfsprekend en vaak verrassend betaalbaar.

Hoteltips van Nouveau

In de Nouveau van deze maand vind je per stad 5 tophoteltips. Nu in de winkel!

Beeld: Hollandse Hoogte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze tijdlijn vult zich met zonovergoten foto's op Europa's ski-pistes. Het is dat de temperatuur 's nachts nog een béétje onder het nulpunt daalt, anders bleef er weinig te skiën over. Waar wil je extra aan denken bij warm wintersportweer?

1. Drinken!

Je bent lekker in beweging en ongemerkt verlies je ook behoorlijk wat vocht. Zeker met warm wintersportweer: Veel (water) drinken. Neem een extra plastic fles of bidon met water mee zodat je af en toe in de lift een slokje neemt om je vocht op peil te houden.

More content below the advertising

Als je dat niet doet kan je hoofdpijn krijgen door het vochttekort en als je meteen aan de alcohol gaat na het skiën, komt deze ook dubbel zo hard aan.

2. Houd je jas aan

Als je op het terras zit na een paar afdalingen, is de verleiding groot om je jas uit te trekken. Denk er wel aan dat je niet alleen in een thermo-shirt of t-shirt blijft zitten.

Je bezwete truitje koelt snel af in de toch wel frisse buitenlucht en dan vat je heel snel kou, zeker als er een windje staat. Doe je jas dus wel lekker open, maar houd 'm aan of trek een droge trui aan.

3. Goede bescherming

Behalve dat winterkleding je warm en droog houdt, is het ook bedoeld als bescherming. Want als je in een t-shirt of simpel truitje skiet en je valt, is dat echt behoorlijk onaangenaam. Kies voor een dunner jasje of een fleece-trui als het met je ski-jas echt niet uit te houden is.

4. Laagjes laagjes laagjes

Dat is het geheim voor wintersporten in deze temperaturen. Zorg voor meerdere laagjes zodat je ook iets uit kan trekken als het te warm is, maar dan evengoed nog wel genoeg aan hebt.

Een droge trui of een extra thermoshirt in je rugzak is aan te raden en hopelijk heb je verschillende diktes trui meegenomen zodat je een beetje kan variëren.

5. Smeer 'm

Verzorg je huid extra goed als het zo zonnig is op de piste. Je zit in de bergen dichter bij de zon en de sneeuw reflecteert ook nog eens. Factor 50 is echt geen overbodige luxe.

Neem je zonnebrandcrème mee zodat je bij de koffie-pauze en lunch nog even een nieuw laagje op kan smeren. Zorg ook voor een goede beschermingsfactor voor je lippen en vergeet op het terras je oorschelp niet in te smeren. 

6. Draag een goede zonnebril

Dat je geen zin hebt in die grote ski-bril met dit weer, snappen wij heel goed. Maar omdat het (zon)licht op de berg zo fel is, is het écht belangrijk om een goede UV-bescherming in je zonnebril te hebben.

Investeer hierin, want als je sneeuwblind wordt, zie je echt sterretjes. Houd je zonnebril ook op op het terras.

Mode-expert Anita Willemars geeft natuurlijk het goede mode-voorbeeld. Helemaal on trend (metallic). Viel Spass!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door A N I T A W I L L E M A R S (@anitawillemars) op

Beeld: Joan Oger by unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in