Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

25 graden op 6 uur vliegen: We gaan naar Abu Dhabi

Zin in een paar dagen zon, een zwembad en een fijn  hotel? Dan is Abu Dhabi echt ideaal. Je hebt bijna geen tijdsverschil dus geen jetlag en ze weten hier wel hoe je iemand in de watten legt. Onze vijf favoriete hotels in deze zonrijke metropool: Abu Dhabi: verrassend betaalbaar. Echt een stad om...

25 graden op 6 uur vliegen: We gaan naar Abu Dhabi

Zin in een paar dagen zon, een zwembad en een fijn  hotel? Dan is Abu Dhabi echt ideaal. Je hebt bijna geen tijdsverschil dus geen jetlag en ze weten hier wel hoe je iemand in de watten legt. Onze vijf favoriete hotels in deze zonrijke metropool:

Abu Dhabi: verrassend betaalbaar. Echt een stad om nú naar naartoe te gaan.

Wandel over Corniche Beach, langs het blauwe water van de Perzische Golf met zicht op de futuristische skyline. Of shop ‘till you drop in de moderne winkelcentra. Logeren in luxehotels is hier vanzelfsprekend én vaak verrassend betaalbaar.

Aanraders in Abu Dhabi

1. Sofitel Abu Dhabi Corniche

Een staaltje van Franse elegantie, langs de populaire wandeldijk Corniche. Zwart, wit en roomtinten zorgen voor een eigentijdse look in dit artdeco-geïnspireerde hotel. Met zwembad en shuttle naar het strand.

Troeven: gevarieerde en betaalbare restaurants, glutenvrij ontbijt en rooftop bars. Ideaal bij zonsondergang.

Kamers vanaf € 140,- voor 2 personen, sofitel.com.

2. Zaya Nurai Island Resort

Uitzonderlijk mooi. Op een palmeneiland vlakbij de stad is dit een oase van moderne luxe en raffinement, met een vleug Ibiza-charme.

De moderne villa's hebben elk een eigen zwembad en uitzicht op de Arabische Zee. Als je met z'n vieren in zo'n topvilla logeert, is de prijs nog het overwegen waard.

Extra troef is de Nurai Spa, waar je met zicht op zee en bij het geluid van de golven geniet van een yogasessie of een duo-massage. Een kwartiertje varen en je staat in het centrum van Abu Dhabi. 

Strandvilla met twee slaapkamers vanaf € 949,- voor vier personen, zayanuraiisland.com.

3. Anantara Qasr Al Sarab Resort

Nog zo’n buitenbeentje. Als een fata morgana doemt dit resort op in een woestijn-oase. Er wachten je kamers in Arabische stijl, schitterende zwembaden én een uitmuntende service.

Een authentieke hamam en de Anantara-spa maken het sprookje compleet. Proeven van de Franse of Arabische keuken kan in het restaurant of op een eilandje in het zwembad. Rechtstreeks uit Duizend-en-een-nacht, dit resort.

Kamers vanaf € 258,- voor 2 personen, qasralsarab.anantara.com.

4. Grand Hyatt Abu Dhabi Hotel and Residences Emirates Pearl

In de rij indrukwekkende wolkenkrabbers naast de Jumeirah Etihad Towers prijkt het gloednieuwe Grand Hyatt. Een modern urban resort, met een verbijsterend mooie lobby en maar liefst zeven restaurants, van Japans tot Zuid-Amerikaans.

Er is ook een privéstrand, infinity pool, gym en wellness. Die laatste strekt zich uit over een hele verdieping. Alle kamers hebben een balkon en zeezicht.

Niet te missen: de Grand Club Lounge op de 26ste verdieping met zicht op de skyline. Voor een intiemer samenzijn kun je terecht in een van de privécinema's. 

Kamers vanaf € 197,- voor twee personen, abudhabi.grand.hyatt.com.

5. Saadiyat Rotana Resort & Villas

Dit gloednieuwe vijfsterrenresort, pal aan zee, biedt je de keuze uit kamers, suites of strandvilla's. Het ligt aan de rand van de stad, net buiten de drukte in de wijk Saadiyat, met privéstrand, acht eetformules, tennisbanen, een fitness en wellnessclub.

Met veel hout en pasteltinten zijn de kamers betoverend mooi en modern. Extra voordelen voor gezinnen zijn de speeltuin, kinderclubs en babysitservice.

rotana.com.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in