Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

11 topbestemmingen van 2018 en waar het net zo mooi is, maar minder druk

Natúúrlijk doe je ons een plezier met een weekend Barcelona of heerlijk ontspannen in Griekenland. Maar we hebben het wel een beetje met de drukte gehad en iets anders ontdekken is ook wel eens leuk. Vandaar deze 11 bestemmingen én de beste alternatieven voor een avontuurlijke geest. 1. Milaan in...

11 topbestemmingen van 2018 en waar het net zo mooi is, maar minder druk

Natúúrlijk doe je ons een plezier met een weekend Barcelona of heerlijk ontspannen in Griekenland. Maar we hebben het wel een beetje met de drukte gehad en iets anders ontdekken is ook wel eens leuk. Vandaar deze 11 bestemmingen én de beste alternatieven voor een avontuurlijke geest.

1. Milaan in plaats van Rome

Dol op kunst en design, maar ook la dolce vita? Kies dan voor Milaan in plaats van het drukkere én warmere Rome. Zeker in de zomer is het daar bijna niet uit te houden.

In Milaan is het geweldig shoppen en op een kleine twee uur rijden zit je in de adembenemende en grillige natuur van Noord Italië.

2. Namibië in plaats van Zuid Afrika

Foto: Jack Morris

Altijd al een safari willen maken, benieuwd naar uitgestrekte zandvlakten en grillige bergruggen? Dan is Namibië echt iets voor jou.

De resorts staan bekend om hun service en luxe. Het beste van twee werelden en nog niet ontdekt door het massatoerisme.

3. Faeroër Eilanden in plaats van IJsland of Noorwegen 

Deze archipel bestaat uit 18 vulkanische eilanden. Dat zorgt voor een landschap dat je nog nooit gezien hebt. Behalve als je fan bent van Game of Thrones, veel scènes werden hier opgenomen.

Het ruwe, grauw/groene landschap is zo dichtbij als dat je bij de natuur kan komen. Het is ook een goede plek om het Noorderlicht te zien als dat nog op je bucketlist staat.

4. Sri Lanka in plaats van Thailand

Prachtige witte stranden, een regenwoud en de luxe strandhutjes aan zee waar je heerlijk van een cocktail nipt terwijl de zon onder gaat. Wat wil je nog meer?

5. Cádiz in plaats van Barcelona

Foto: Natasha Lee

Zoals gezegd, wij zijn Barcelona niet snel zat, maar iets anders is ook wel eens leuk. Zuidelijker gelegen, aan de kust, vind je Cádiz.

Hier tikt Europa bijna Marokko aan en dat zorgt voor veel Moorse invloeden in de architectuur, maar ook in het eten. Heerlijk!

6. Oman in plaats van Dubai

Luxe kamperen in de woestijn, watersporten en véél minder bling dan Dubai. Het draait hier om de unieke cultuur. In de steden staan goedgevulde musea met cultuurschatten die je daar niet verwacht.

7. Montenegro in plaats van Mykonos

Foto: Lauren Bullen

De parel van het Middellandse Zeegebied. Vergeet de clubs en de drukte van Mykonos, maar kies voor dit weldadige eiland ingeklemd aan de Adriatische kust.

Meren als spiegels en stranden zover het oog reikt.

8. Hamburg in plaats van Berlijn

Oké, het nachtleven van Berlijn is onovertroffen, maar in Hamburg is ook altijd reuring. Muziek, kunst en design gaan hand en hand in deze charmante plaats. De sfeer is er relaxed en het is allemaal wat overzichtelijk. Je kan er trouwens ook verrassend goed shoppen. Dit is dé tip voor het volgende weekendje weg.

9. De Filipijnen in plaats van Bali

Foto: Jackson Groves

Oogverblindende koraalriffen, witte stranden, grillige rotspartijen en heel veel groen. De Filippijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden dus je kan je lol op. Kies voor een klein, privé resort of zoek iets meer reuring op, het kan allemaal.

10. Malfa in plaats van de Amalfikust

Malfa, we dachten even dat het een tikfout was en dat het Malta ging, maar niets is minder waar.

In de zomer wordt de Amalfikust overlopen door toeristen uit Europa, Amerika en Japan. Kijk eens verder naar Malfa, een eilandje net boven de schoenpunt van Italië.

Het is er iets koeler, rustiger, maar met die Mediterrane sfeer waar je zo van houdt.

11. Seychellen in plaats van de Malediven

Foto: Ahmet Erdem

Op de Malediven wordt het steeds drukker en als je even geen zin meer hebt om te fungeren als achtergrond van de volgende trouwfoto, wijk dan uit naar de Seychellen. Perfecte witte stranden, turquoise zee en luxe resorts die hun gelijke niet kennen.

Bron: Venuereport. Beeld iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in