Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

11 Europese steden waar je in een 5-sterrenhotel slaapt voor een prikkie

Wel de luxe, niet het rib uit je lijf? In deze steden slaap je het lekkerst op 5*-niveau en word je onverminderd in de watten gelegd voor een zachte prijs. 1. Sofia, Bulgarije De warme zee, de gouden zandstranden, een Mediterraanse keuken en éen van de oudste steden van Europa als hoofdstad. dat ...

11 Europese steden waar je in een 5-sterrenhotel slaapt voor een prikkie

Wel de luxe, niet het rib uit je lijf? In deze steden slaap je het lekkerst op 5*-niveau en word je onverminderd in de watten gelegd voor een zachte prijs.

1. Sofia, Bulgarije

De warme zee, de gouden zandstranden, een Mediterraanse keuken en éen van de oudste steden van Europa als hoofdstad. dat vind je in Bulgarije. Of je er nu komt voor een vakantie aan de kust, of een stedentrip in Sofia.

De stad staat bekend als een erg goedkoop en dat geldt ook voor accommodaties; hier slaap je voor net iets meer dan honderd euro per nacht in een vijfsterrenhotel!

  • De beste vijfsterrenhotels in Sofia: Sense Hotel Sofia, Hotel Marinela Sofia en Arena Di Serdica.
  • Reistip: Mis de eeuwenoude kerk Hagia Sophia, de boulevard Vitosha en de historische wijk Boyana niet.
  • Gemiddelde prijs per nacht: € 106,-.

2. Krakau, Polen

Volgens de Polen kun je de ziel van het land in Krakau vinden, en dat geloven wij maar al te graag. Je kan de historie bijna proéven als je een wandeling door het oude centrum van Krakau maakt.

En inderdaad, Polen is nog steeds één van de goedkoopste bestemmingen voor een stedentrip - waarom dan niet slapen in een vijfsterrenhotel?

  • De beste vijfsterrenhotels: Hotel Grodek, Hotel Stary en Radisson Blu Hotel Krakow
  • Reistip: Start je avontuur op het marktplein in de wijk Stare Miasto, één van de grootste pleinen van Europa ter grootte van twee voetbalvelden. Hier vind je alle bezienswaardigheden bij elkaar: de Mariantskathedraal, het Wawelkasteel en de kathedraal van St. Stanislaus en Wenceslas.
  • Gemiddelde prijs per nacht: € 123,-.

3. Larnaca, Cyprus

Cyprus wordt vaak over het hoofd gezien. Veel mensen weten ook totaal niet wat ze er kunnen verwachten. Hoort Cyprus eigenlijk bij Azië of Europa? Is het er veilig? Welke stekker heb je nodig en waar betaal je mee?

Geef dit eiland het voordeel van je twijfel, want dit eiland heeft alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie op 4 uur vliegen.

  • Het beste vijfsterrenhotel: The Ciao Stelio Hotel
  • Reistip: Kies als uitvalsbasis het zuidoostelijke havenstadje Larnaca en verken van daaruit de omgeving.
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: €123,-.

4. Warschau, Polen

Hoewel Warschau tijdens meerdere oorlogen met de grond gelijk is gemaakt, is de Poolse hoofdstad toch iedere keer weer uit zijn as herrezen.

Ontdek tijdens een citytrip meer over de roerige geschiedenis in het historische centrum, bekijk imposante bezienswaardigheden, eet op de leukste plekken en slaap in een vijfsterrenhotel om je betaalbare stedentrip toch dat extra beetje luxe te geven. Waarom niet?

  • De beste vijfsterrenhotels: H15 Boutique, Intercontinental Warszawa en Hotel Bristol
  • Reistip: Proef uiteraard de delicatessen van de Poolse keuken.
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: €127,-. 

5. Brussel, België

Belgische bieren, chocolade, wafels, mosselen en frites… alleen al om de keuken wil je af en toe een uitstapje over de grens maken. En waarom niet in het politieke, economische en culturele hart van het land, Brussel?

Voor iets meer dan honderd euro omgeef je je met luxe in een vijfsterrenhotel. Doen!

  • De beste vijfsterrenhotels: Rocco Forte Hotel Amigo, Hotel le Chatelain en Sofitel Brussels Europe.
  • Reistip: Bierliefhebbers bezoeken het Beer Museum op de Grote Markt; een kaartje kost slechts € 5,- en dat is inclusief proeverij! 
  • Gemiddelde prijs in een vijfsterrenhotel:€ 137,-.

6. Riga, Letland

Als het kan, loop dan zo langzaam mogelijk door de oude straten van Letlands’ hoofdstad - het lijkt wel een openluchtmuseum!

Op elke hoek van de straat bewonder je de prachtige architectuur van Riga, zoals de Dom, het Stadhuisplein en het Mencendorf House, een eeuwenoude apotheek.

Luister naar stadsmuzikanten in de buurt van de St. Peterskerk en kruip in de huid van Sherlock Holmes in de straat van Jauniela, beter bekend als Baker Street in de wereldberoemde detectivefilm.

  • De beste vijfsterrenhotels: Dome Hotel & Spa, Grand Palace Hotel en Hotel Bergs.
  • Reistip: Voor een gastronomische ervaring ga je naar restaurant 1221; proef hier de gerookte bobryatinu met ananasvinegraitte en pijnboompitten.
  • Gemiddelde prijs in een vijfsterrenhotel: € 146,-.

7. Boekarest, Roemenië

Boekarest staat bekend als één van de meest elegante steden van Oost-Europa; en daar hoort Roemeense luxe bij, vind je niet? Voor minder dan € 160 per nacht slaap je hier met z’n tweetjes in een vijfsterrenhotel.

Wat je verder kunt verwachten van Boekarest? Het is een stad van kastelen, paleizen en musea, je kijkt je ogen uit.

  • De beste vijfsterrenhotels: Epoque Hotel, Intercontinental Hotel Bucharest en Radisson Blu Hotel Bucharest.
  • Reistip: Het topstuk van de stad is het Parlementspaleis uit 1984; er zitten ruim drieduizend (!) kamers verstopt in dit paleis. Eén blik op de marmeren trappen en je bent verkocht.
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: €159,-.

8. Thessaloniki, Griekenland

Griekenland is nog steeds één van de leukste (en goedkoopste) vakantiebestemmingen van Europa. Het weer is bijna altijd goed, de keuken om te smullen is en de mensen alleraardigst.

Wil je een zonvakantie op een eiland combineren met een stedentrip, vlieg dan op Thessaloniki: een jonge, levendige stad die nog niet is ontdekt door het massatoerisme.

  • De beste vijfsterrenhotels: The Excelsior, Daios Luxury Living en The Bristol Hotel
  • Reistip: Huur een auto op de luchthaven en rijd daarna door naar het schiereiland Halkidiki, voor de nodige zon, zee en strand.
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 162,-.

9. Alicante, Spanje

Zon, strand, paella en flamenco: wat wil je nog meer van Zuid-Spanje? Boek een zonvakantie naar Alicante en gun jezelf een (paar) nacht(en) in een vijfsterrenhotel, dat met z’n tweetjes hier prima te betalen is.

Bezoek ook het middeleeuwse fort van Santa Barbara op de top van de berg Benancantil en geniet van een te gek uitzicht op de Golf van Alicante op 166 meter hoogte.

  • Het beste vijfsterrenhotel: Hospes Amerigo.
  • Reistip: Wat betreft de stranden, El Postiget is onze ultieme favoriet!
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: € 167,-.

10. Antalya, Turkije

De stranden van Antalya zijn zó mooi, dat niemand je raar aankijkt als je gewoon de hele vakantie op je strandstoel doorbrengt. Het zeven kilometer lange Konyaalti-strand heeft zelfs een prestigieuze prijs gewonnen en scoort het hoogst op hygiëne, service en veiligheid.

Mocht je toch een stranddag willen overslaan, zal Antalya je niet teleurstellen. Ontdek in het historische centrum prachtige overblijfselen van de oude Romeinen, zoals de Poort van Hadrianus en de regio Kaleici.

Proef hier geurige, Turkse thee en vervolg je weg naar de haven, omringd door schitterende oude vestingmuren.

  • De beste vijfsterrenhotels: Porto Bello Hotel Resort & Spa, Wise Hotel & Spa, Antalya Inn Hotel
  • Reistip: In de omgeving is ook genoeg te doen: vooral de Damlatas-grot en de Düden watervallen zijn populair.
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: €177,-

11. Albufeira, Portugal

Het voormalige vissersdorp Albufeira is intussen een luxe badplaats geworden, volgebouwd met restaurants en hotels. Daar hoort een chique accommodatie bij, vinden we - voor minder dan € 200,- per nacht slaap je hier al in een vijfsterrenhotel.

Gelukkig heeft Albufeira haar charme niet verloren: het Moorse fort, de fruitboomgaarden en de idyllische stranden zullen je hart stelen.

  • De vijfsterrenhotels: Sao Rafael Atlantico, Sao Rafael Suite Hotel, Grand Muthu Oura View Beach Club.
  • Reistip: Falesia en Praia do Castelo zijn de twee schilderachtige stranden met mooie, roodgestreepte rotsen. Een must-visit!
  • Gemiddelde prijs per nacht in een vijfsterrenhotel: €182,-

Alle prijzen zijn gebaseerd op maart 2018. Genoemde prijzen zijn gemiddelde vanaf-prijzen per nacht, zijn laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Bron: Skyscanner. Beeld: The Ciao Stelio Hotel Cyprus.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in