Wat worden we toch gelukkig van wandelen. En of dat nu in de polder is of op de hei, het is een heerlijke manier om je hoofd even leeg te maken en te bewegen. Toe aan iets meer uitdaging? Overweeg dan eens één van deze 11 uitdagende, maar prachtige wereldse wandelingen.

1. Wales in de zomer: Snowdonia

Klim over de 14 toppen van Snowdonia (foto hierboven) in een lang weekend deze zomer. Uitzonderlijk mooi en ruig en je ziet er wilde pony’s en prachtige rotsformaties. Top te bereizen, je bent er zo.

Article continues after the ad

2. Nieuw Zeeland: Routeburn track

Hier loop je in drie dagen ruim 30 kilometer door de Zuidelijke bergen over oude Maori-paden. Onovertroffen, een prachtige manier om dit land te verkennen. En je blijft je verbazen, want meren, watervallen en bergen buitelen over elkaar heen van schoonheid. Ruig en wonderschoon tegelijk.

3: Spaanse ‘route des doods’: Caminito del Rey

Dat klinkt ietwat onheilspellend, maar je loopt dan ook (veilig) langs afgronden en smalle paden. De uitdagende Caminito del Rey, vlakbij Malaga, is nu 7 kilometer lang, maar wordt later in 2019 uitgebreid met nóg 7 kilometer door de bossen van natuurpark Desfiladero de los Gaitanes.

4. Borneo’s hoogste en meest heilige berg: Mt. Kinabalu

Mount Kinabalu is niet voor angsthazen. Je loopt zo’n 16 kilometer met een hoogteverschil van 2400 meter. Pittig dus, soms heb je zelfs de aangebrachte veiligheidstouwen nodig om verder te lopen/klimmen.

Kracht en een goede conditie zijn vereist, maar dan maak je ook wel een onvergetelijk mooie tocht. Volgens UNESCO is het een must-see voor natuurliefhebbers.

5. Bloemenpracht op de Italiaanse weides van Dromaé

Boven het dorp Mezzolago in Trentino maak je van mei tot juni één van de mooiste wandelingen ooit. Voorzichtig klimmend door het bos, heb je nog geen idee van het wonder dat boven je ligt... 

Éénmaal boven de boomgrens kleuren de weides in Dromaè roze van de fuchsia bloem en felgeel van de narcissen zo ver als het oog reikt. Uitzonderlijk.

Ook fijn: Je maakt deze wandeling in een dagdeel.

6. Chinese traptredenberg Huangsang

Mt. Huángshān is een geliefd onderwerp voor schilders én dichters. Maar zo lieflijk als de berg eruit ziet, zo uitdagend is de 22-kilometer lange wandeling die je maakt over uitgehakte traptreden.

Getrainde benen en vooral kuiten zijn gewenst anders kom je de dagen erna écht je bed niet meer uit.

7. Zuid-Afrika’s hoogtepunt: Tafelberg

Natúúrlijk mag de Tafelberg niet in dit rijtje ontbreken. Het baken in Kaapstad geeft een machtig uitzicht over de stad en ook Lion’s Head en Devil’s Peak zijn de moeite waard. Alle drie de bergen zijn prima in een dag te bewandelen.

Een heerlijk Zuid-Afrikaans glas wijn is daarna welverdiend.

8. W: Chili’s meest bekende wandelroute

De W-vormige route in Torres del Paine National Park is één van de meest bekende wandelroutes ter wereld en niet voor niets. Heel de route is ongeveer 70 kilometer lang en ook uitdagend door het wisselvallige weer, de gletchers, meren en het grillige landschap.

Trek er in meerdere dagen doorheen en je waant je alleen op de wereld in deze overweldigende natuurpracht.

9. PCT: Noord Amerikaanse filmroute

De Pacific Crest Trail loopt van Mexico tot Canada, maar je kan er ook delen van lopen, zoals Reese Witherspoon doet in de film ‘Wild’. De route loopt door 25 natuurparken en is erop ingericht om lange trekkings te maken en onderweg je tent op te zetten.

10. Dramatisch IJsland: Laugavegurinn

Laugavegurinn , de 77 kilometer lange tocht door het binnenland van IJsland, staat garant voor dramatische vergezichten gecreëerd door de vulkanen, watervallen (22!) en geisers. Een onovertroffen landschap.

11. Spectaculair Canadees uitzicht: Skylinetrail

De Skylinetrail zegt het eigenlijk al, het grootste deel van deze 44 kilometer lange wandeling, loop je boven de boomgrens en dat levert prachtig uitzicht op de Canadese Rockies op.

Bron: Architectural Digest en Nouveau. Beeld: unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in