Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 droomstranden die je met (bijna) niemand hoeft te delen

Even het ‘alleen-op-de wereld-gevoel’ nodig? Vergeet de playa in Spanje, de stranden van Thailand en de paradijselijke San Blas-eilanden in Panama, want die plekken heb je nauwelijks nog voor jezelf. Ben je op zoek naar het ultieme paradijs en de mooiste verlaten stranden? Hier onze top 10 strand...

10 droomstranden die je met (bijna) niemand hoeft te delen

Even het ‘alleen-op-de wereld-gevoel’ nodig? Vergeet de playa in Spanje, de stranden van Thailand en de paradijselijke San Blas-eilanden in Panama, want die plekken heb je nauwelijks nog voor jezelf.

Ben je op zoek naar het ultieme paradijs en de mooiste verlaten stranden? Hier onze top 10 stranden met veel privacy. Niet verder vertellen...

10. Sal, Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden zijn een vakantiebestemming in opkomst en dat betekent dat je daar nog in relatieve rust geniet van een heerlijke zonvakantie.

Het eiland Sal wordt omzoomd door een heerlijk strand en tijdens een verblijf in het romantische VOI Vila do Farol Resort heb je zelfs een eigen stukje strand.

9. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is gezegend met langgerekte stranden en vrijwel elk hotel heeft een stuk privéstrand waar je als gast ongestoord kan zonnen. Neem bijvoorbeeld The Westin Dubai, een baken van comfort, met maar liefst 400 meter aan strand.

Neem plaats op een van de bedjes aan de waterkant en alle luxe is binnen handbereik. Van een cocktailbar tot zwembad en van een hammam tot een golfbaan: als je genoeg hebt van het luieren dan valt er nog genoeg te doen.

8. Bali, Indonesië

Het strand is misschien niet reusachtig groot, fotogeniek is deze plek absoluut. Het Avana Resort is gelegen in de baai van Jimbaran op Bali en heeft een schitterend privéstrand.

Rol je handdoekje uit op het zachte zand of geniet van het uitzicht vanuit de infinitypool.

Tip van ons: blijf hier niet je hele vakantie hangen, want met zoveel luxe binnen handbereik ga je weinig van het eiland zien.

7. Luskentyre Beach, Schotland

Een vakantie in Schotland associeer je waarschijnlijk niet direct met witte zandstranden en azuurblauw zeewater, maar dan ben je nog nooit op Luskentyre Beach geweest.

Dit strand lijkt in regelrechte verbinding te staan met het Caraïbisch gebied, maar ligt ’gewoon’ in Schotland.

Foto: Pinterest

Vanwege het afgelegen karakter kun je hier romantische strandwandelingen maken zonder ook maar iemand tegen te komen.

6. Whiteheaven Beach, Australië

Ben je in Australië, dan heb je misschien wel gehoord dat je op Whitsunday Island moet zijn voor je broodnodige portie zon, zee en strand. Maar waar moet je dan daarna naartoe?

We tippen Whiteheaven Beach, waar het strand zó wit is dat het bijna pijn doet aan je ogen. Dit is de ultieme bounty-bestemming, en met 8 (!) kilometer aan strand is er altijd wel een plekje te vinden waar je het rijk voor jezelf hebt.

5. Malediven

Ben je op zoek naar een mooi privéstrand? Op de Malediven ontkom je er niet aan. Het land bestaat uit duizenden kleine eilandjes en atollen, waarbij elk resort is gelegen op een ander eiland.

Foto © Lily Beach Resort

Is dat niet paradijselijk genoeg voor jou? Regel dan in je hotel een boottripje naar een van de vele onbewoonde eilandjes in de buurt. Privacy gegarandeerd!

4. Fiji

Nog zo’n bestemming waar je de privéstranden voor het uitkiezen hebt: Fiji. Tropische eilandjes met kleinschalige resorts vind je hier in overvloed en je hoeft het strand dan alleen te delen met een paar andere gasten.

Breng je dagen door op een handdoekje aan het strand, of laat je per boot afzetten op een eilandje in de omgeving.

3. Brother Island, Filipijnen

Dat het ultieme paradijs financieel binnen handbereik ligt, dat bewijst dit kleine tropische eilandje in de Filipijnen.

Brother Island ligt in de regio El Nido en is af te huren via Airbnb. Voor minder dan € 350,-* per nacht heb je je eigen eiland op een van de mooiste plekken ter wereld.

Het eiland wordt omringd door helderblauw water en je hebt er een groot huis met plek voor 12 gasten ter beschikking. Als je je vrienden meeneemt, blijft het goed betaalbaar.

2. Kauapea Beach, Hawaii

Om op Kauapea Beach te komen, moet je een lang en rotsachtig wandelpad volgen. En er zijn maar weinig toeristen die daar zin in hebben. Dit is een van de meest afgelegen stranden op Hawaii en juist daarom de moeite waard.

Het is een schitterend stukje strand en je hebt er volop privacy. Niet voor niets dat het onder de lokale bevolking ook wel bekend staat als Secret Beach.

1. Lovers Beach, St. Kitts en Nevis

Wuivende palmbomen, kilometers aan hagelwit zand en een warme zee waar het stikt van de kleurrijke vissen. Lovers Beach op het eiland Nevis komt aardig in de buurt van het paradijs.

Een tropische oase waar menig toerist zou willen vertoeven, maar in werkelijkheid is het hier doodstil. Je vindt er geen strandtenten of andere voorzieningen, maar bovenal geen andere mensen.

Zelfs op Tripadvisor wordt er nauwelijks over dit strand gerept: slechts 27 reviews die beamen dat dit een van de mooiste stranden op aarde is.

*Geplaatst: mei 2018. Genoemde prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Bron: Skyscanner

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in