Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 dingen die je beslist wil doen als je in Belfast bent

Het lang verscheurde Belfast heeft een serieuze metamorfose ondergaan. Tussen de authentieke pubs en Victoriaanse huizen prijken nu ook toprestaurants, designshops, boutique-hotels en het hypermoderne Titanic-museum. Echt een leuke stad voor een lang weekend. Ook food-liefhebbers komen niets teko...

10 dingen die je beslist wil doen als je in Belfast bent

Het lang verscheurde Belfast heeft een serieuze metamorfose ondergaan. Tussen de authentieke pubs en Victoriaanse huizen prijken nu ook toprestaurants, designshops, boutique-hotels en het hypermoderne Titanic-museum. Echt een leuke stad voor een lang weekend. Ook food-liefhebbers komen niets tekort! 

Dit zijn de 10 dingen die je écht wil doen als je er bent:

1. De Titanic lééft! 

'She was alright when she left us', zegt Belfast over de beroemde Titanic, die hier werd gebouwd. Op de originele scheepswerf ligt nu het futuristische museum, waar beklijvende hightech-snufjes en documentaires je meenemen naar andere tijden. Het museum is gebouwd in de vorm van de boeg van een schip. Dat alleen al is indrukwekkend!

www.titanicbelfast.com

2. Uit eten

Met het funky OX en het verfijnde Deanes Eipic telt Belfast twee jonge chefs met een Michelin-ster. Het hippe Howard Street en de klassieker Mourne Seafood Bar zijn andere toppers.

Ook toont Belfast zich een heel prijsvriendelijke bestemming. Maar liefst 5 Bib Gourmands garanderen er een prima prijs-kwaliteitsverhouding bij het tafelen. 

3. St-George's Market

Een van de oudste indoormarkten van het Verenigd Koninkrijk, is veel meer dan een hotspot voor verse vis in een mooi gebouw. Je vindt er andere foodspecialiteiten, een rits originele lunchopties, handgemaakte hebbedingen en tonnen sfeer dankzij live-optredens. 

Meer informatie

4. Kunst in het MAC

Het Metropolitan Arts Centre is dé referentie voor kunst, theater, dans en muziek. Expo's van wereldniveau, onder meer rond poparticoon David Hockney. 

Meer informatie

5. Belfast Design City

In 2016 zette de campagne Belfast Design City architectuur en design in de kijker. Daarvan geniet je ook nu nog bij The Bureau, een coole mannenzaak in een oud pakhuis, en bij de prachtige interieurwinkel Maven.

Fashionista's mogen Envoy niet overslaan en wie een souvenir zoekt tussen ambacht en design vindt dat bij Deborah Toner.

6. Comedy & concerts in The Black Box 

Noord-Ierland ademt muziek en niet alleen omdat Van Morrison daar is geboren.

The John Hewitt programmeert traditionele Ierse bands en internationale groepen. Muzikale expo's, excursies en jong talent ontdek je bij Oh Yeah. Concerten, comedy en theater in de bekende Ulster Hall of het eigenzinnige Black Box.

7. Logeren in stijl

Het Merchant's Hotel werd als klassieker weer hip door de champagne, cocktails, luxe schoenenboetiek Harper en de jacuzzi op het dakterras. Malmaison brengt een funky mix van gothic en geschiedenis. En Fitzwilliam mixt de sfeer van Manhattan met die van een statig landhuis.

8. Bier drinken waar bier bedoeld is: in een pub

Natuurlijk zijn er traditionele pubs zoals de Crown bar (foto) en Errigle Inn, maar ook de funky bieradressen rukken op. Mis de biercocktails van Brewbot of de ruime keuze in The Woodworkers niet.

9. Game of Thrones achterna

Ook in Noord-Ierland kun je niet om Game of Thrones heen. De locaties waar de succesvolle tv-reeks werd gedraaid, zoals Castle Ward, liggen langs de kust buiten Belfast.

Maar ook in de stad zijn er verwijzingen. Zo etaleert restaurant OX keukenmessen uit 'Valyriaans staal' en werd een schilderij in het Ulster Museum met een personage uit de serie geüpdate.

10. View from a rock

Een andere blik op Belfast krijg je in het Cavehill County Park, de groene rots van 370 meter hoog met Belfast Castle op de flank.

Meer info op visitbelfast.com en www.ireland.com