Het is weer solden bij onze Zuiderburen. Modeliefhebbers: gaat heen en winkelt! Al dat shoppen maakt natuurlijk wel dorstig. Gelukkig struikel je in Antwerpen over hippe wijnbars. Dit zijn onze zes van Antwerpen.

Gastrobar Divin by Sepi
Sommelier van het jaar (en jurylid van ‘My pop-up restaurant’) Sepideh Sedaghatnia opende vorig jaar haar eigen gastrobar Divin by Sepi in de trendy buurt Het Zuid waar je je kunt laven aan een enorme wijnkaart en kleine gerechtjes uit verschillende windstreken.
Ook is er een winkel met wijn en delicatessen, zoals door Sepi zelf ingevoerde kaviaar. Het toonaangevende architectenbureau Too Many Agencies tekende voor de inrichting waar de charme van Parijs is vermengd met het industriële van New York en de kleurrijke beleving van Sepideh’s thuisland Iran.
(Verschansingstraat 5-7) divinbysepi.be

Baravin
Baravin is een kleine stijlvolle wijnbar in een prachtig 19e eeuws interieur met Europese (en betaalbare!) kwaliteitswijnen die bijna allemaal per glas te bestellen zijn. Let op: Baravin is in het weekend gesloten dus het is hier alleen op doordeweekse dagen prettig toeven.
(Minderbroedersrui 31)

Belgian Wines
De jonge sommelierbroers Jens en Jonas de Maere zijn de drijvende krachten achter Belgian Wines, een winkel én bar waar uitsluitend Belgische wijnen worden geschonken. Op de kaart meer dan 40 flessen van Belgische makelij om mee naar huis te nemen of ter plaatse te proeven, al dan niet gecombineerd met ‘ontdekkingsbordjes’ met ambachtelijke kazen van Schoonvliet en charcuterie van De Heerlijkheid.
(Oudevaartsplaats 24) belgianwines.com

Article continues after the ad

Lees ook: Deze boetieks en restaurants in Antwerpen, wil je niet missen!

Fiskebar
De focus in deze sfeervolle, rumoerige klassieker ligt op de duurzaam gevangen vis, maar… vis moet natuurlijk zwemmen. En juist de uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde kwaliteitswijnen vormt bij Fiskebar het neusje van de zalm. Tijdig reserveren is een must!
(Marnixplaats 11) fiskebar.be

Colvenier
Dool door een netwerk van ondergrondse nisjes en gangen in de majestueuze 19e eeuwse wijnkelder van wijnbar de Colvenier. De grand cru onder de wijnkelders bevindt zich in een statige patriciërswoning in hartje Antwerpen en herbergt meer dan 20.000 (!) flessen wijn.
(Sint Antoniusstraat 8) colvenier.be


BarBel

Ontsnap uit de reuring van de authentieke Antwerpse openlucht veiling op de Vrijdagmarkt met een goed glas Europese wijn bij BarBel. Eigenaresse Annabel Neyens woonde een tijd in Spanje en dat zie je terug in het warme interieur én in de tapaskaart.
(Vrijdagmarkt 1) Flavoursofbarbel.com

Bekijk ook: Wie de schoen past, koopt 'm: zo shop je de mooiste designer items in de sale