Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Need a break? De 5 verrassendste last-minute bestemmingen

Bij een last-minute reis denk je misschien vooral aan overvolle vliegtuigen en massale all-inclusive resorts. Maar dat hoeft niet: ook met een last-minute kun je naar de verrassendste bestemmingen.  Top 5 verrassendste bestemmingen. Het geheim van BretagneDe zuidkust van Bretagne is de perfecte b...

Need a break? De 5 verrassendste last-minute bestemmingen

Bij een last-minute reis denk je misschien vooral aan overvolle vliegtuigen en massale all-inclusive resorts. Maar dat hoeft niet: ook met een last-minute kun je naar de verrassendste bestemmingen. 

Top 5 verrassendste bestemmingen.

  1. Het geheim van Bretagne
    De zuidkust van Bretagne is de perfecte bestemming als je van ongerepte natuur, zee en lange wandelingen houdt. In de golf van Morhiban ligt het schitterende Île aux Moines. Bretagne heeft een Keltische cultuurgeschiedenis en overal op dit kleine eiland vind je 'menhirs' (oude steenformaties), hunebedden en andere overblijfselen van eeuwenoude nederzettingen.
  2. Graag naar Praag
    ‘Gouden stad’ Praag staat niet voor niets in de top tien van meest bezochte steden in Europa. Het historische stadshart (dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat), de Karelsbrug en de rijke geschiedenis maken Praag tot veel meer dan de doorsnee stedentrip. Tip: in de wijk Hradĉany ligt het grootste burchtgebied ter wereld. Laat je betoveren door de binnenpleinen, paleizen en kerken van Pražský hrad. Last-minute naar Praag? Op Startpagina vind je alle aanbieders op een rij.
  3. County Cork
    Dit graafschap in het zuiden van Ierland is enorm gevarieerd. Van de stad Cork tot vruchtbare akkers, ruige stranden en schitterende groene (schier)eilanden. Verken serene kloosters, Viking steden en de haven waar de Titanic de laatste stop maakte. In het oosten van het graafschap zie je jachtluipaarden rondzwerven in het Fota Wildlife Park, proef je de Ierse keuken op zijn best in Ballymaloe en waan je je eeuwen terug in de tijd in historische plaatsen als Youghal. 
  4. Genieten in de Griekse zon
    Kleinschalig, ontspannen en gemoedelijk, dat is de beste omschrijving voor Kefalonia. Een fantastisch eiland in de Ionische Zee. Alle ingrediënten voor een geweldige vakantie zijn hier aanwezig: azuurblauwe zee, een goddelijk klimaat, traditionele dorpjes en steden, het beste van de Griekse keuken, een rijke historie en… Myrtos Beach natuurlijk, dat uitgeroepen is tot één van de mooiste stranden van Europa. Handig: bij een last-minute naar dit eiland is vaak ook een huurauto inbegrepen. Bekijk hier alle aanbieders voor een last-minute-ticket naar Griekenland.
  5. Met de auto door Portugal
    Je hoeft tijdens je vakantie natuurlijk niet steeds op dezelfde plek te blijven. Hou je ervan steeds iets nieuws te ontdekken? Boek dan een autovakantie. Zo’n trip voert je bijvoorbeeld langs de mooiste 'pousadas' (luxe hotels in historische gebouwen) in Portugal. Ga last-minute op ontdekkingsreis door het land van fado, port en pastel de nata. Je kunt kiezen uit 18 locaties, verspreid door heel Portugal. Je bepaalt dus zelf het aantal kilometers dat je rijdt.            

Last-minute naar een verrassende bestemming? Ga naar Startpagina.nl voor nog meer inspiratie.