Een weekend weg is pas echt compleet als je kunt overnachten in een luxe hotelkamer. Met deze trucs kun je volop genieten van de mooiste hotels, zonder dat het de hoofdprijs kost.

Chic overnachten en toch geld overhouden voor een dag shoppen? Dat doe je zo:

1 Wacht op gecancelde kamers
Boek de kamer een of twee dagen voordat je wilt vertrekken. Vaak zijn er op dat moment een paar kamers vrijgekomen door gasten die hun reservering hebben gecanceld. Deze kamers worden voor een lagere prijs aangeboden, omdat hotels niet willen dat de slaapverblijven leeg staan.

2 Wees loyaal
Schrijf je in voor het loyaliteitsprogramma van het hotel. Het Marriott hotel bijvoorbeeld biedt gasten die lid zijn van dit programma naast de beste prijzen allerlei extra’s, wisselend van gratis wifi tot gratis aanvullende nachten!

3 Slim zakendoen
Kies een chic zakenhotel. In het weekend en tijdens de zomervakantie hebben deze hotels het vaak erg rustig en bieden zij hun kamers voor een zeer gunstig tarief aan.

4 Pak je korting
Er bestaan tal van websites waarop je fikse kortingen kunt krijgen voor de duurste hotels. Voorbeelden zijn:
Jetsetter - Tijdens de kortlopende flash sales kun je tot wel 40% korting krijgen.
Luxury Link - Zorgt naast de korting ook voor extra’s als gratis wifi en ontbijt. 
Secret Escapes - Tot wel 70% korting op zeer luxe kamers, ook in Nederland! Lid worden doe je door je e-mailadres op te geven.

 

LEES OOK: Goed om te weten: je boekt de voordeligste vakantie op een zondag in januari
 

5 Laat weten wat je viert
Heb je iets te vieren? Vertel het bij het boeken en nogmaals als je incheckt. Veel hotels willen zo’n bijzondere gelegenheid graag extra cachet geven door een mooiere kamer te geven of een verrassing te serveren bij het diner.