Er is jarenlang gewerkt aan de restauratie van The Temperate House in Kew Gardens, maar het resultaat mag er zijn zeg! 

De imposante kas werd gebouwd in 1863 als uitbreiding van het Palm House, dat ook in de botanische tuin staat. Door die uitbreiding was er plek voor bijzondere planten en bomen uit Afrika, Australië, Nieuw Zeeland, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en de eilanden in de Stille Oceaan.

Nu, in 2018, is de verzameling nagenoeg intact en vind je er ruim 10.000 verschillende soorten planten en bomen, waarvan sommigen zelfs in het wild niet meer groeien.

15.000 stukken glas vervangen

Om The Temperate House in zijn oude glorie te herstellen, is flink wat werk verzet. 69.000 elementen van het gebouw zijn verwijderd, schoongemaakt, opgeknapt en teruggeplaatst en er zijn 15.000 stukken glas vervangen.

Maar wát een goed excuus om de Noordzee weer eens over te steken. Gaat dat zien!

Beeld en Bron: Mixed Grill

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Femmes Fatales
Gemeentemuseum – Den Haag
Een pracht expositie over sterke vrouwen die hun stempel drukten op de mode. Over de invloed van vrouwen, hun mannelijke collega’s en hun visie op mode. Met fraaie foto’s van het werk van Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli en Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen.
Info: Gemeentemuseum

Save the date – 22-25 november
Art Weekend - Amsterdam
Amsterdam staat van 22-25 november volledig in het teken van hedendaagse kunst. Zo’n 52 culturele instellingen bieden dat weekend een zeer afwisselend programma. Nieuwe tentoonstellingen bij diverse galeries, optredens van kunstenaars, van Ryoji Ikeda in het Filmmuseum to het nieuwste geluidswerk van Janet Cardiff en George Bures Miller in de Oude Kerk. The place waar kunstprofessionals elkaar ontmoeten om te praten over actuele thema’s. Maar ook een top-weekeind voor art lovers.
Info: Art Weekend

De passie van Erwin Olaf
PAN - RAI – Amsterdam
Erwin Olaf maakte dit jaar voor de 32ste editie van PAN Amsterdam het campagnebeeld. Acht portretten van Amsterdammers met verschillende kunstwerken. De passie spat, zoals altijd, van Olafs werk af en typeert de beurs voor kunst, antiek en design. In de RAI delen de diverse handelaren, antiquairs en galeriehouders ook graag hun hartstocht voor kunst met je.
Info: PAN Amsterdam

Betoverend China
Museum Rijswijk – Rijswijk
Op haar vele culturele reizen naar het zuidwesten van China heeft Mieke Gorter een unieke mix van kostuums, sieraden en accessoires van de Miao en Dong verzameld. Al haar schatten zijn nu te zien in Rijswijk. Daarnaast geeft Mieke verschillende workshops en rondleidingen.
Info: Museum Rijswijk

Maria Barnas: Song for three rooms
Kröller-Müller Museum – Otterlo
Song for three rooms is de eerste van een nieuwe reeks tentoonstellingen onder de titel Vestibulum, een verwijzing naar de voormalige entree van het museum. Elk half jaar wordt een kunstenaar uitgenodigd om een presentatie te maken die zich op de een of andere manier verhoudt tot de locatie of de geschiedenis van het museum. Maria Barnas bijt het spits af. Zij onderzoekt in gedichten, sculpturen en films de concrete aspecten van taal en de manier waarop wij dingen met woorden verbinden.
Info: Kröller-Müller Museum

Morgenavond is het weer zover! Voor ons is dit één van dé momenten die het feestseizoen inluidt: Turn on the Lights bij de Bijenkorf op de Dam.

De lichttheatershow die afgesloten wordt met vuurwerk is magisch als je het ons vraagt. Als die 600.000 (!) duurzame LED-lampjes aangaan op de gevel van het warenhuis, wanen wij ons weer even als kind dat voor het eerst de kerstboom ziet.

Zorg dat je er om 18:30 bent om niets te missen. Ook leuk: De Bijenkorf blijft deze avond tot 22:00 open. Kunnen we meteen even shoppen.

De etalage staat dit jaar helemaal in het teken van Bobbie de Beer, nostalgie ten top!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in