1 januari is het Bloody Mary-dag, maar wij drinken ‘m graag wat vaker door het jaar. Het is één der gezondste cocktails en wel hierom:

De ingrediënten:

Goede scheut wodka naar keuze
Driekwart glas tomatensap
Sap van een gehalveerde citroen
Klein beetje worcestersaus
Tabasco naar keuze (voorzichtig!)
peper & zout
selderijstengel

Tomatensap
Tomaten zitten boordevol anti-oxidanten. Die helpen je met ontgiften. Daarnaast zit dit sapje ook vol met natrium, goed voor je ijzergehalte. 

Bleekselderij
Hij zit er meer in voor de sier en als handig roerstaafje, maar knabbel ‘m gerust op. Het is goed voor je stofwisseling en bloeddruk volgens onderzoek.

Tabasco
Capsaïcine, de stof die pepers heet maakt, is enorm goed voor je bloeddruk en stofwisseling. Daarnaast zit in dit pittige goedje ook nog vitamine C.

Worcestersaus
Ook hierin vind je de positieve eigenschappen van chilipepers terug, net als knoflook (goed voor het ontgiften) en tamarinde, waarin veel magnesium en vitamine B1 zit. 

Wodka
Alcohol is helaas niet zo goed voor je gezondheid, maar als je tóch aan de borrel gaat, is wodka een goede. Het bevat van de sterke dranken de minste calorieën.

Citroensap
Citroen is een vitamine C bommetje. Goed voor je weerstand!

Wist je dat…
De Bloody Mary dankt haar naam trouwens aan Koningin Mary I van Engeland. In haar zucht de katholieke samenleving te herstellen, ging zij vrij gewelddadig te werk. 

Virgin Bloody Mary
Je kan de Bloody Mary heel goed alcoholvrij serveren. Echt superlekker. Doordat wodka niet veel smaak toevoegt, mis je het bijna niet en krijg je evengoed die smakelijke anti-oxidant-boost.

Santé!

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het.

1. De restyling

Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar zoals Rotterdammers meer van daden dan woorden zijn, is roeptoeteren ook niets voor hen.

Bij binnenkomst valt de rust op en waar Amarone in voorgaande jaren een tikkie oubollig was, is er nu een meer strakke stijl. De spiegels aan de wand geven een ruimtelijk effect en de tafels staan op een prettige afstand van elkaar. Luistervinken maken hier geen kans.

2. Het eten

Van Dobben's liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan de Franse gerechten. Spannend! We laten de keuze aan de Chef en gaan voor het 4-gangen menu.

3. De wijnen

De wijn die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. Zij verdiende haar wijnsporen in de Elzas bij restaurant l’Arnsbourg (3 Michelinsterren) en werd uitgeroepen tot de 's lands beste Wijn-Spijsspecialist in 2015.

Wij laten de wijnkeus daarom maar wat graag aan haar over waarop zij een Meursault  ontkurkt met zo’n fijne diepte en nasmaak dat het de druivennat zich moeiteloos aanpast aan het diner, we kunnen er wel van blijven drinken.

Dat van Dobben graag de Franse en Japanse keuken mixt en matcht, merk je het beste bij het tussengerecht van gestoofde kalfswang dat een feestje danst op onze smaakpapillen.

Verschillende bereidingen van ui met een zweem van umami… We kunnen er gerust een pan van op, maar genieten zit ook in de dosering en die is goed.

Natuurlijk ontbreekt de truffelrisotto niet. De specialiteit van het huis is gelukkig niet te zwaar en smaakt naar meer. Dat komt in de vorm van een heerlijk anjou-duif, perfect gegaard en rijk van smaak. De bavette die door de tafelgenoot als vervanging werd gevraagd is ook uitstekend.

Dit alles wordt omlijst door fijne amuses, een fris (pré-)dessert en fijne snoeperij bij de koffie.

Ook opvallend

Waar veel restaurants tegenwoordig best wat moeite hebben met de personele bezetting, is daar bij Amarone geen sprake van. Er is altijd wel iemand in de buurt met aandacht voor onze tafel, fijn!

Verder valt ons de muziek en verstaanbaarheid op. Die zijn beide heel goed. Jazzy versies van moderne nummers zijn de perfecte achtergrondmuziek voor een goed gesprek.

De nieuwe kennismaking is uiterst goed bevallen, Amarone kan zó weer een jaar of 10 vooruit met hun prettige Frans-Japanse mix van smaak, klasse en service. The best of both worlds. Een aanrader!

Praktisch

Meent 72-a, Rotterdam

010-4148487

Open voor lunch van ma t/m vr van 12:00 tot 14:00

Open voor diner ma t/m za van 18:00 tot 21:30

restaurantamarone.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in