1 januari is het Bloody Mary-dag, maar wij drinken ‘m graag wat vaker door het jaar. Het is één der gezondste cocktails en wel hierom:

De ingrediënten:

Goede scheut wodka naar keuze
Driekwart glas tomatensap
Sap van een gehalveerde citroen
Klein beetje worcestersaus
Tabasco naar keuze (voorzichtig!)
peper & zout
selderijstengel

Article continues after the ad

Tomatensap
Tomaten zitten boordevol anti-oxidanten. Die helpen je met ontgiften. Daarnaast zit dit sapje ook vol met natrium, goed voor je ijzergehalte. 

Bleekselderij
Hij zit er meer in voor de sier en als handig roerstaafje, maar knabbel ‘m gerust op. Het is goed voor je stofwisseling en bloeddruk volgens onderzoek.

Tabasco
Capsaïcine, de stof die pepers heet maakt, is enorm goed voor je bloeddruk en stofwisseling. Daarnaast zit in dit pittige goedje ook nog vitamine C.

Worcestersaus
Ook hierin vind je de positieve eigenschappen van chilipepers terug, net als knoflook (goed voor het ontgiften) en tamarinde, waarin veel magnesium en vitamine B1 zit. 

Wodka
Alcohol is helaas niet zo goed voor je gezondheid, maar als je tóch aan de borrel gaat, is wodka een goede. Het bevat van de sterke dranken de minste calorieën.

Citroensap
Citroen is een vitamine C bommetje. Goed voor je weerstand!

Wist je dat…
De Bloody Mary dankt haar naam trouwens aan Koningin Mary I van Engeland. In haar zucht de katholieke samenleving te herstellen, ging zij vrij gewelddadig te werk. 

Virgin Bloody Mary
Je kan de Bloody Mary heel goed alcoholvrij serveren. Echt superlekker. Doordat wodka niet veel smaak toevoegt, mis je het bijna niet en krijg je evengoed die smakelijke anti-oxidant-boost.

Santé!