Het foodfestivalseizoen, met dit weekend Rollende Keukens in Amsterdam, staat voor de deur! Omdat we van lekker eten (met vriendinnen en/of manlief) in de buitenlucht immers nooit genoeg krijgen, dít zijn de leukste foodfestivals.

Lees, noteer en ga! 

Article continues after the ad

1. Taste of Amsterdam, Amsterdam

Taste of Amsterdam trapt dit jaar op 31 mei af, onder andere met sterrenchef Moshik Roth bij de Gault Millau pop-up op het festival. Taste of Amsterdam is het podium voor de beste restaurants van Amsterdam waar ze het grote publiek kennis laten maken met een kleine versie van hun signature dishes. 

2. TREK, Utrecht

Van 6 tot en met 10 juni  kun je terecht bij TREK (de Utrecht editie). TREK is namelijk een rondreizend circus met véél beter eten. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod street food en laat je verrassen door de unieke acts van jonge theatermakers en intieme live performances.

Het tweede weekend van juni al andere plannen? TREK strijkt ook nog neer in Enschede, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. Take your pick

3. Lepeltje Lepeltje, Amersfoort 

Geen Gin-liefhebber maar wil je wel graag in het weekend van 7 juni lekker eten? Dan is Lepeltje Lepeltje in het altijd gezellige Amersfoort jouw go to! Je kunt hier Vuurproeven, eten Wat De Fiets Schaft of even langs bij de Knul van Smul. Alle foodtrucks hebben vegetarische opties, en sommige zelfs vegan.

P.S. Lepeltje Lepeltje doet ook nog Zwolle en Utrecht aan, mocht je Amersfoort niets vinden. Of dit weekend niet kunnen (Lepeltje Lepeltje de Utrecht editie vindt namelijk van 28 juni tot en met 30 juni plaats). 

4. Gin Festival, Den Haag

Schrijf het met koddige letters in je agenda: zaterdag 29 juni dompelt lichtstad Eindhoven zich onder in de wondere wereld van gin. En jij kunt daar (samen met je hubby) bij zijn! Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe en oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties. Is het al gin & tonic Friday

5. Bacchus Wijnfestival, Amsterdam

In het weekend van 8 juni tot en met 10 juni én 15 juni tot en met 17 juni kan elke wijnfan (zoals jij!) terecht bij Bacchus Wijnfestival! Dit jaar keert het welbekende festival terug naar het Amsterdamse Bos om haar lustrum te vieren. Uiteraard kun je naast (bijzondere) wijn drinken ook eten en genieten van muziek. Trommel je vriendinnen maar op voor Bacchus! 

6. Leiden Culinair, Leiden

Maak van 27 juni tot en met 30 juni je culinaire borst nat voor eetplezier op het marktplein dat als heus proeflokaal fungeert. Twee woorden: culinaire ontdekkingen! Bekende eettentjes, maar ook verrassingen. En dat maakt het juist zo leuk! 

7. Beach Food Festival Oudeschild, Texel 

Toevallig het laatste weekend van juli op Texel? Dan wil je dit eetspektakel (Texelse chefs maken de lekkerste gerechten van lokale producten!) niet missen! Maar liefst tientallen foodtrucks, strandhuisjes, zitzakken en parasols maken dit outdoor cooking festival tot een waar zomers feestje. Vakantie in eigen land was nog niet zó leuk. 

8. Proefpark, Haarlem 

Hier vind je van 23 tot en met 25 augustus hét nazomerfestival van Haarlem met - what else -  foodtrucks in de hoofdrol. Verwacht: lokaal (en lekker) geproduceerd, biologisch, raw food. Bonus? Het is er leuk mensen kijken én Haarlem op zich is al fantastisch! 

9. CuliNESSE, Rotterdam

Van 29 tot en met 31 augustus kan je culinair én muzikaal genieten bij CuliNESSE in Rotterdam. Rotterdam zou Rotterdam niet zijn, als ze het hier net even anders doen... De culinaire hoogstandjes worden namelijk aangeleverd door bekende restaurants uit de regio. En dat is nog niet alles, je wordt 'hoogstaande hap' onder andere begeleid door Waylon, Direct, Bløf en Davina Michelle. Kost wel wat, heb je ook wat.

10. Proef Eet, Enschede 

De foodfestival-zomer sluit je van 30 augustus tot en met 1 september af bij Proef Eet! Drie dagen lang kan je er voor een paar Duyten per gerecht, kennis maken met culinair Enschede. Bijzondere smaakervaring gegarandeerd. En: een keer wat anders dan Amsterdam. Ook leuk! 

Beeld: Festival TREK 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in