Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Voor die zalige zomeravonden: 5 strandtenten met een goede kaart

Aan de Nederlandse kust struikel je over de strandtenten, maar de kwaliteit van de Rivièra is soms ver te zoeken. Bij deze fijne plekken aan zee, vouwen wij graag ons badlaken uit.  Sergio aan het strand Als Sergio Herman iets nieuws doet, spitsen wij onze oren. Afgelopen jaar opende hij Air Repu...

Voor die zalige zomeravonden: 5 strandtenten met een goede kaart

Aan de Nederlandse kust struikel je over de strandtenten, maar de kwaliteit van de Rivièra is soms ver te zoeken. Bij deze fijne plekken aan zee, vouwen wij graag ons badlaken uit. 

Sergio aan het strand

Als Sergio Herman iets nieuws doet, spitsen wij onze oren. Afgelopen jaar opende hij Air Republic in Cadzand. Vlak naast zijn restaurant Pure C, staat nu een stoer, laagdrempelig (echt, Sergio?) restaurant mét een take-away-café.

Daar bestel je een drankje of licht gerecht om op het ruime terras of met je voeten in het zand te nuttigen.

www.air-republic.com

Luxe sfeer

De brede loungebedden, huischampagne (M&C) en naam, Royal, doen vermoeden dat het goed toeven is aan de brede kust van Hoek van Holland.

Hier trekt dan ook heel Rotterdam naartoe voor verkoeling bij tropische temperaturen. Dat zorgt voor een gemêleerd publiek.

Heerlijk als je lekker mensen wilt kijken vanaf je luxe matras.

www.beachclubroyal.nl

Hijs de vlag

In Noordwijk begrijpen ze al een tijdje dat een bezoek aan zee heel goed hand in hand gaat met luxe en kwaliteit.

Beachclub Breakers van Hotel Huis ter Duin heeft een stijlvol,  goed restaurant als je even de schaduw op wilt zoeken.

Lig je liever in de zon? Hijs het vlaggetje aan je windscherm als je toe bent aan een versnapering en de bediening is binnen een mum van tijd bij je.

www.breakersbeachhouse.nl

Barefoot chique

Piet Boon richtte Hemingway’s in Bergen aan Zee in en dat is een lust voor het oog.

Die stijlvolle sfeer wordt doorgetrokken in de keuken. Mooie gerechten met zo veel mogelijk streekproducten van het seizoen. Kraakvers en geweldig bereid.

De drankkaart doet Hemingway eer aan met een rijke hoeveelheid Gin Tonics. Die smaken O zo heerlijk met de zon in het glas.

hemingwaysbeach.nl

Het oog wil ook wat

Val niet in een ‘tourist-trap’ aan de lange Scheveningse kustlijn. Ga richting het noorden, Het Zwarte Pad op. Daar zitten een paar uitstekende strandtenten waar Barbarossa de mooiste van is.

Licht hout, marineblauw en verfijnde styling. Hier eet je het ultieme beachfood: flammkuchen, maar ook een geweldige kingkrab. Reden om vaker terug te gaan.

www.barbarossabeach.nl

Bonustip: New Kid on the Beach: Manta Beach

Wij hadden het nog niet eerder gezien; een heuse kas op het strand. Zeker als de zon in de zee zakt, is deze plek daardoor onovertroffen. Sinds dit jaar zitten ze op het Scheveningse Zwarte Pad.

De kaart is vriendelijk geprijsd en er heerst een heel fijne, relaxte sfeer. Ook belangrijk: Goede stoelen en hoge tafels om met vrienden nog één drankje te doen.

www.mantabeach.nl

Beeld: Tripadvisor

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in